Kakadu Papağanları

Kakadu Papağanı Bakımı

Kakadu Papağını Fiyat 2022

Kakadu kelimesi Malezya dilindeki “kakatua” kelimesinden gelmektedir(kerpeten demek). Bu anlam ile bu türün güçlü ve iri olan gagası kastedilmektedir. İçinizde kakadu tarafından ısırılmış olan birisi varsa, zaten bu kelimenin birebir uyduğunu da doğrulayacaktır.

Kakadu ailesi 6 sınıf ve 21 türden oluşur. Bunun için sultan papağanları da sayılmaktadır.

Kakadu Papağanı Fiyatları Pet Shop

Kakadular, Güney Amerikalı papağan türlerine göre öyle çok renkli türler olmamakla birlikte, genellikle çoğunluğu tek renkte ve çoğunlukla da beyaz(siyah, pembe veya gri renkte olanları da vardır. Bazı ufak türlerde de ana renkten farklı renk bölgeleri olabilmekte) olup kafa üstlerinde bulunan sapkaları daha çok değişen renklerde açılır. Bu şapka heyecanlandıklarında, aşırı sevindiklerinde ürktüklerinde, bir şeye dikkat kesildiklerinde yani o anki ruhsal durumlarına göre açılır ve çok hoş bir görünüm oluşturur.

Bu türün bir diğer dikkat çeken özelliği, iri ve çok güçlü olan gaga yapısıdır. Bu gaga ile büyük bir hayvanı öldürebilecek güçtedirler. Kakadular gagalarını sadece açıp kapamakla kalmaz sağa ve sola doğru da oynatma yeteneğine de sahiptirler. Bu sayede en sert cevizleri veya besinleri bile kırıp parçalayabilirler.

Diğer papağan türleri gibi kakaduların da 4 ayak parmağı vardır. Bunlarla besinleri kolayca kavrayarak ağzına götürebilir.

Kakaduların bir farklı yönleri de safra keselerinin olması ve değişik bir tüy yapısına ve tüy tozuna sahip olmalarıdır. Bu toz tüyleri için ihtiyaç duydukları bakımı sağlayan ince bir tozdur.

Kakadu familyası içinde sultan papağanları da sayılmaktadır. Çünkü görüntüleri(kafa üstü ibikleri), oluşan tüy tozları ve kuluçkada ki davranış şekilleri benzer özellikler gösterir.

Kakadular 36 cm – 80 cm arasında değişen ebatlarda türleri ile orta büyüklükte ve büyük papağanlar grubunda yer alırlar. Uzun yaşayabilen papağan türleri arasındadır. 60 – 100 sene hatta daha uzun seneler bile yaşayabilirler.

Kakadu Papağan Fiyatı

Kakadu Papağanları Yaşam Alanları

Kakadu papağanları doğal yaşam alanları Avusturalya ona komşu olan birkaç ada(Tazmanya, Solomon, Yeni Gine), Endonezya, Filipinler, Yeni Zelanda ve Papua Yeni Gine’dir.

Görüldükleri alanlar farklı olabilmektedir. Kuru savan bölgelerinden, sahil kenarlarına kadar geniş bir alanda, ya da tropik yağmur ormanlarında yaşarlar. Eğer sürü halinde etrafta uçmuyorlarsa 10’lu gruplar halinde, yüksek ağaçların üzerinde daldan dala atlayıp, tırmanıp çeşitli oyunlar yaparken görebilirsiniz.

Kuluçka dönemi dışındaki zamanlarda ya ufak ya da 100 çiftin üzerinde büyük gruplar halinde yaşarlar. Birçok papağan türü gibi bunlar da, yaşadıkları bölgeye zarar veren canlılar sınıfına girerler. Çünkü çevrede bulunan ekin alanlarına fazlasıyla hasar veriyorlar.

Palmiye kakadusu fiyat

Doğal Ortamlarında Beslenme Şekilleri

Ağırlıklı olarak yaşadıkları bölgeye has meyvelerle ve tohumlarla beslenirler. Cacatua tenuirostris denilen tür ise bu beslenmeye ek olarak bitki kökleri ve ıtırlı bitkiler de tüketir.

Doğal Yaşamda Davranış Şekilleri

Kakadular insanlarda ve birçok papağan türünde olduğu gibi elleri yerine de geçen ayaklarının bir tanesini kullanma kabiliyetine sahiptirler. Kakadular da genelde sol ayakta olur. Yani kakadular solaktır da denilebilir.

Kakadu Papağanı Kaç Lira

Bazı kakadular aşırı oyuncu olurlar(Eolophus roseicapillus, Cacatua Tenuirostris, Cacatua sanguinea gibi). Birçok gözlemcinin söylediğine göre bunları çocuk parklarındaki kaydıraklardan sırt üstü kayarken görmek mümkündür. Sadece eğlence olsun diye büyük gruplar halinde toz bulutlarına dalıp dağıttıkları, büyük rüzgar tekerlerinin üstünde, çelik tellerde ya da antenlerin üzerinde dans ettikleri, oynadıkları bilinir. Bu sebepten dolayı da, Avusturalya bölgesine has bir deyim vardır: “Playing the galah.”, “Galah gibi şaklabanlık yapma.”

Palm kakadu türü kendi yaptığı aletleri kullanma yeteneğine sahiptir. Bir grevillea-fındığı ya da bu amaç için kullanabilecek şekilde ayarlamış olduğu dal parçasıyla kuvvetlice ölü dalların ağaç kabuğuna vuru. Bu sayede nerdeyse 100 m öteden duyulabilecek bir ses oluşturur. Bunu yapmasının amacı, eşine ya da bölgesine girecek olan başka bir türe varlığını bildirmek olabileceği düşünülmektedir. Kakadular tüm gün kendilerini meşgul edecek uğraşılar bulan çok hareketli papağanlardır.

Kakadu Papağanı Sesleri

Birçok kakadu türünün yüksek sesi vardır. Her türlü istek ve dertlerini bu sesi kullanarak dile getirirler. Kesintisiz bağırma özellikleri mevcuttur. Seslerini değişik tonlarda ustaca kullanırlar. Eğitildiklerinde, her ne kadar bir gri papağan kadar olmasa da kelimeleri ezberleme yetenekleri de mevcuttur. Bunun yanı sıra telefon, kapı zili veya çevreden duydukları herhangi bir sesin aynısını çıkarabilen, iyi taklit yapan papağanlardır.

Kakadu Papağan Yavru Fiyatları

Doğal Ortamda Üremeleri

Son yapılan araştırmalarda fark edildi ki, kakadular diğer papağan türlerinde olduğu gibi monogram(tek eşli) olarak yaşamıyorlar. Bu konuda daha esnek davranıyorlar. 1-2 kuluçkadan sonra eşlerini değiştiriyorlar. İşte bu yönleri de kafes ortamında üretildiklerinde, erkeklerde agresifliğe ve dişilerde tüy yolmaya varan sorunlara neden olur. Erkekler dişi değişmediğinde çoğu zaman dişiyi ağır darbelerle(agresifleşip) yaralıyarak, ölmesine bile neden olabilir. Ayrıca da bu agresiflik, onları besleyen kişiye zarar verecek kadar da ileri boyutlara gidebilmektedir. Bundan da yola çıkarak, kakadular için ev ortamında beslenmeye çok uygun olduğu söylenemez. Zira doğal ortamlarının onlara sunduğu imkanları ev ortamındaki beslenme koşullarında sunmak imkansızdır.

Sorunlar genelde 5-8 yıl sonra fark edilecek düzeye geldiğinden, ilk zamanlarda anlamak zordur. Fakat özellikle üreticilerin kuluçka makinelerinde veya elde üreterek “sevgi dolu aile papağanları” adı ile yetiştirip tüm dünyada sattıklarında, bo sorunlar biraz daha erken baş gösterebilmektedir.

Kakadularda örneğin Calyptorhynchus türü gibi, erkeklerin kuluçkada dişiye yardım etmediği türler de vardır.

Kakadular bunun dışında yüksek ağaç kovuklarına yuvalarını yaparlar. Türe göre değişen kuluçka süresi 18 – 30 gün arasında olup, yine türe göre yavru bakımı süreleri de 35 – 120 gün arasındadır.

Kakadu Papağan Yavrusu

Evcil Olarak Kakadu Papağanı Bakımı

Bazı kakadu türleri birçok kişinin alıp baktığı papağan türleri sınıfına girmektedir. Tüm canlılarda geçerli olan kural, kakadularda çok daha fazla ihtiyaç olan bir durumdur. Kakadular çok fazla ilgi ve alaka isteyen türlerdir. Bu yüzden bazı sorunları yaşamak istemiyorsanız kakadu papağanı alırken çok iyi düşünmelisiniz. Eğer bir kakadu papağanı varsa ve buna ihtiyaç duyduğu ilgiyi ve bakımı en başta veremiyorsanız, ilk olarak gün içinde sürekli bağıracaktır. Daha sonra kendisini yaralayacak ve hatta ölümüne sebep olabilecek boyutta onu tüy yolmaya iten psikolojik sorunları yaşamaya hazırlıklı olmanız gerekir.

Tüm şartları kabul edip bir kakaduyu evcil olarak almaya karar verdiğiniz de, bazı noktaları da dikkate almanız gerekecektir.

Bunların en önemlisi, birçok kakadu papağan türünde olan ve tüylerinin daha değişik bir yapısı olmasından kaynaklanan tüy tozudur. Bunu diğer papağanlara kıyasla daha büyük miktarlar da dökerler ve bu da bulundukları ortamda ve çevresinde sürekli bir toz birikmesi ve temizlik yapılması anlamına gelir.

Mobilyalarınız için de endişe etmeniz gerekecektir. Çünkü kakadular çoğunlukla ihtiyaçları giderilse bile, aşırı kemirme eğiliminde olan türler arasına girdiklerinden evde özellikle de tahta veya ahşap buldukları her nesneyi mutlaka kemirmek isteyeceklerdir.

Kakadu papağanları yüksek sesleri ile bağırmayı, hele de güneş doğuşunda ve batışında güne bağırarak “merhaba ve güle güle” demeyi çok severler. Ama gün içinde de eğer sizden ilgi bekliyorsa, hele de canı sıkılmışsa büyük bir gürültü çıkaracağına ve istediğini elde etmeden de susmayacağına hazırlıklı olmanız da da fayda vardır.

Çok aktif türlerdir. Bu nedenle de gün içinde fazlasıyla açıkta olup uçmak isterler. Devamlı olarak kafeste kapalı tutulması, kakadu papağanları için tavsiye edilen bir şekil değildir. Oda tipi ya da gerekli yalıtım, ısı koşulları sağlanmış dış mekan salmalarında barındırılmaları tavsiye edilir.

Kakadu Papağanı almadan önce bilinmesi gereken bir özellikleri de zor eğitildikleridir.

Öncelikle kakadu papağanın hangi türünü alacağınıza iyice karar verin, iyice araştırın. Web sitemizde kakadu papağan cinsleri hakkında birçok bilgiye ulaşabilirsiniz. Yabani doğadan yakalanmış ise, bu işinizi daha da zorlaştıracaktır. Eğer böyle bir kakadu papağanı alacaksanız en azından çok genç hatta daha yavru olmasına dikkat ediniz.

Hobi severler tarafından üretilenler ise daha kolay eğitilmelerine karşın, sosyal olarak çok verimli değildirler. Buna ek olarak da elde üretimler de genelde cinsellikleri ile ilgili üretimde kullanılmayacak sorunlar ortaya çıkabiliyor.

Kakadu Papağanı Fiyatları İzmir

Kakadu papağanları onlarla ilgilenen ve bakan kişilerden birine aşırı bağlanan türlerdir. Bakıcısı ile arasında çok kuvvetli bir duygusal bağ oluşturur. Bu durum, her ne kadar güzel bir özellik gibi görünse de, bu şahsın işi veya başka bir nedenden ötürü onunla kısa süreli bile ilgilenmediği durumlar ortaya çıktığında, kakadu papağanlarında davranış bozuklukları ortaya çıkma ihtimali çok yüksektir.

Kakadu papağanı beslemek isteyenlere yapılacak en güzel tavsiye, en başta genç olan(yavruluktan yeni çıkmış şmkan varsa 1 yaşını daha geçmemiş olanlar) insana alışık ama bunun yanı sıra kendi türdeşleri ile birlikte büyümüş bir kakadu papağanı seçmelidirler. Bu tip bir kakadu papağanı sorunsuz bir şekilde evcilleşebileceği gibi, yanına alınacak(veya birlikte alınacak) bir türdeşine de kolayca bağlanır. Sosyal davranışları kolayca benimser ve öğrenir. Psikolojik sorunları daha az olur ve böylece bakımı da sizin için kolay olur.

Kakadu Papağanı Familya Sınıfı

  1. Probosciger Sınıfı
    1. Aterrimus
    2. Aterrimus Aterrimus
    3. Aterrimus Macgillivray
    4. Aterrimus Goliath
  2. Calyptorhynchus Sınıfı
    1. Funereus ve alt türleri olan
      1. C. Funereus Funereus
      2. C. Funereus Whiteae
  • C. Funereus Xanthonotus
  1. Latirostris
  2. Baudinii
  3. Banksii vealt türleri
    1. C. Banksii
    2. C. Banksii macrorhynchus
  • C. Banksii Samueli
  1. C. Banksii Naso
  2. C. Banksii Graptogyne
  1. Lathami ve alt türleri
    1. C. Lathami Lathami
    2. C. Lathami Halmaturinus
  • Lathami Erebus
  1. Callocephalon
    1. Fimbriatum
  2. Sultan(Nymphicus) Papağan Sınıfı
    1. Hollandicus
  3. Rosakakadu(Eolophu) Sınıfı
    1. Roseicapilla ve alt türleri
      1. E. Roseicapilla Roseicapilla
      2. E. Roseicapilla Albiceps
  • E. Roseicapilla Kuhli
  1. Gerçek Kakadular(Cacatua) Sınıfı
    1. Inka Kakadu(C. Leadbeateri)
    2. Galerita ve alt türleri
      1. C. Galerita Galerita
      2. C. Galerita Triton
  • C. Galerita Fitzroyi
  1. C. GaleritaEleonora
  1. Sulphurea ve alt türleri
    1. C. Sulphurea sulphurea
    2. C. Sulphurea parvula
  • C. Sulphurea abbotti
  1. Ophthalmica
  2. Alba
  3. Molucan(C. Moluccensis)
  4. Haematuropygia
  5. Goffin(C. Goffini)
  6. Pastinator ve Alt Türleri
    1. C. Pastinator Pastinator
    2. C. Pastinator Derbyi
  • C. Pastinator Butleri
  1. Tenuirostris
  2. Sanguinea ve Alt Türleri
    1. C. Sanguinea Sanguinea
    2. C. Sanguinea Gymnopis
  • C. Sanguinea Westralensis
  1. C. Sanguinea Normantoni
  2. C. Sanguinea Transfreta
  • C. Ducorpsii

Kakadu Papağanları Hakkında Sık Sorulan Sorular

Kakadu Papağanı Hakkında Bilgi
İnsanlara karşı cana yakınlığı ile bilinen kakadu papağanı, bu cana yakınlığı sayesinde en çok tercih edilen kuş türleri arasında yer alır. Kakadu papağanlar, oyunu seven, sevecen ve sosyal olan kuşlardır. Kakadu papağanlarının sosyal ve oyunu seven kuşlar olması sebebiyle kafesleri büyük ve papağan oyuncakları sayısı fazla olmalıdır. Kakadu papağanlarının kökü Avusturalya ve Pasifik Adaları’nın güneyinden gelmektedir. Bu papağan cinsinin en belirgin özellikleri kemirme özelliği ve sahiplerine çok düşkün olmalıdır. Serbest bırakıldığında eşyalarınıza zarar vermesini istemiyorsanız kakadu papağanınızın kafesini oyuncaklarla doldurmanızda fayda var. Sahibine olan düşkünlüğü sebebiyle sahibini kıskanabilen kakadu papağanları sahibinin çevresindeki insanlara karşı oldukça fazla sert ve gergin olur.
Papağan Hangi Renk Olur?
Birçok canlı renk barındırabilen kuş olan papağanlar tüylerinde mavi, sarı beyaz, siyah ve kırmızı olabilir. Yeşil renkli papağanlar doğa içerisinde o kadar iyi kamufle olur ki çoğu zaman fark edilmez bile. Renklerine göre türleri olan papağanlar renkleri sayesinde çeşitlilik oluşturmaktadır. Beyaz papağanlar grubunda bulunmakta olan kakadu papağanı beyaz kakadu ve sarı taçlı kakadu olarak iki gruba ayrılmaktadır. Beyaz papağan denildiği an akla ilk gelen kakadu papağanının vücudunun çok büyük bir kısmı beyaz renklidir. Sarı taçlı kakadunun beyaz kakadudan tek farkı ise sarı taçlı kakadu papağanının başındaki taç kısmı açık sarı renginden oluşmaktadır. Bunlar dışında bazı kuşlarda da beyaz renk görmeniz mümkündür.
Kakadu Papağanı Kaç Yıl Yaşar?
Genel olarak papağanlar neredeyse sahiplerinin yaşam süresi kadar yaşayabilen kuşlardır. Evde beslenen ve eğitilen yani evcil olan papağanların yaşam süresi doğada yaşam süren papağanların yaşam sürelerine göre daha uzundur. Sebebi ise iyi beslendikleri için genelde daha az hasta olurlar ve yırtıcılara yakalanma olasılığı ve riski yoktur. Kakadu papağanları da 30 ile 60 yıl arasında yaşam sürebilmektedirler. Evcil beslendikleri zaman yaşam süreleri 100 yıla kadar çıkabilir. Kakadu papağanlarının türleri ise farklı yaşam sürelerine sahip olabilmektedir. Beyaz kakadular 40 ile 60 yıl arasında yaşam sürelerine sahipken kükürt taçlı kakadu 20 ile 40 yıl arasında yaşam sürebilmektedir. Kırmızı kuyruklu kara kakadu ise 45 ile 50 yıl arasında bir yaşam süresine sahiptir.
Kakadu Papağanı Kaç Yavru Yapar?
Kakadu papağanları tek eşli olarak bilinmektedirler. Tek eşli olan kakadu papağanları eşlerinin yanında ömürleri boyunca yaşarlar. İbikleri bulunan kakadu papağanları bu ibikleri karşı cinsi etkilemek amacıyla kullanmaktadırlar. Yuva bulmak ve yuva yapmak amacıyla sürüden çift olarak ayrılmaktadırlar. Genellikle aralık ayı ile mart ayı arası çiftleşme sezonu olarak bilinmektedir. Yuvalarını genelde büyük ve uzun ağaçların oyuk kısmına yuva yapmaktadırlar. Genelde çiftleşme ile 2 yumurta bırakırlar. Bu yumurta sayısı bazen 3 e çıkabilmektedir. İki cins de beraber kuluçkaya yatarak 30 gün yavruların yumurtadan çıkmasını, yumurtaların çatlamasını beklemektedirler. Kakadu papağanları 6 yıldan sonra çiftleşme olgunluğuna kavuşan papağanlardır. Yalnızca tek yavruyu yetiştirirler ve eğer ilk yumurta sağlıklı bir şekilde çıkmazsa diğerini yetiştirirler.
Kakadu Papağanı Konuşur Mu?
Papağan aleminin çok bilinen türü kakadu papağanlarının konuşabileceği kelime sayısına göre daha sınırlıdır. Kakadu papağanları kıskanç ve stresli kuşlardır ayrıca ilgi odağının kendileri olmasını isterler. Eğer ilginin çoğunun onlarda olmadığını fark ederler ise kıskanır ve bunun sonucunda hırçınlaşıp kızar size uzak davranır. Diğer papağanlara göre daha az konuşuyor olsa da kakadu papağanları  da konuşur. Normalde bir papağan 500-600 kelime öğrenebiliyorken kakadu papağanları ise 15-20 kelime öğrenebilir ve konuşur. Kakadular normalde de zaten  konuşmalarıyla bilinen bir tür değildir.  Nadir görülen bir şey olsa da bazı kakadular çok net konuşup birden çok sözcük konuşailiyorlar fakat buna karşın genelde birkaç kelime ile sınırlı kalırlar.
Kakadu Papağanı Kaç Kelime Konuşur?
Kakadu papağanının konuşma yetisi diğer papağan türlerine göre daha sınırlıdır. Normal bir papağan 500-600 kelime konuşabiliyor ise kakadu papağanlarında durum böyle değildir. İlgiden çok fazla hoşlanan kakadu papağanları fazla ilgi gösterildiğinde 15 ile 20 kelime arasında kelime öğrenebilmektedirler. Papağangiller familyasının büyük boyda olan çeşitli türlere sahip papağan türü olan kakadu papağanları sadece 15-20 kelime öğrenebilme kapasiteleri olmalarına rağmen oldukça gürültücü kuşlardır. Konuşabildiği kelime sayısı sadece 15-20 den ibaret olan kakadu papağanları eşleri ile ve diğer kuşlar ile jest ve sesler çıkararak iletişim sağlarlar. Bulunduğu bölgenin kendisine ait olduğunu diğer kuşlara belirtmek isteyen kakadu papağanları da ağaçlara veya odunlara vurarak anlatırlar.
Kakadu Papağanı Nasıl?
Ülkemizde epey ilgi gören kuş türleri arasında yer alan kakadu papağanlarının genel olarak yaşam süresinin 60 yıl ile 90 yıl arasında olduğunu söyleyebiliriz. Kakadu papağanını diğer papağanlardan ayıran en önemli özellik kafalarının üzerinde bulunan tüylerdir. Kakadu papağanları birbirleriyle iletişim kurarken bu tüyleri kullanıyor ve ruh değişimlerine göre tüyü kaldırıp indirebiliyorlar. İlgiden fazlasıyla hoşlanan kakadu papağanı sahibini o kadar çok benimser ki kimseyle paylaşmak istemez. İnsanlar ile en kolay iletişim haline geçen ve güçlü bağlar kurabilen kuşlar arasındadır. Oyuncu karakterde olan bu kuşlar fazlasıyla oyun oynamak ister bu sebeple kafeslerinde birçok sayıda oyuncak bulundurulmalıdır. Kakadu papağanları özgürlüğüne düşkün papağanlar olduğundan kafesleri de büyük seçilmelidir.
Kakadu Papağanı Nasıl Eğitilir?
Kakadu papağanlarının yetiştirilebilmesi için en önemli olan şey yaşam alanı yani kafesidir. Özgürlüğüne düşkün olan kakadu papağanları oyuncu bir karaktere sahip olmaları sebebiyle ve özgürlüğüne düşkün olmaları sebebiyle geniş bir kafeste yaşam sürmelidir. Diğer papağanlar kafes içerisinde oyuncak bulunmasından haz etmezler ve kakadu papağanları diğer papağanların aksine kafes oyuncaklarını çok severler. Kakadu papağanları stresten fazlasıyla etkilenen kuşlardır ve stres bu kuşlar için ölümcüldür. Bu yüzden oldukça stresten uzak kalmaları ve fazla fazla ilgi gösterilmesi gerekmektedir. İlgiyi çok seven ve kıskanç olan kakadulara yeterli ilgi gösterilmelidir. Bağışıklığı diğer papağanlara göre daha düşük olan kakaduların düzenli bir beslenme programı ile beslenmeleri takip edilmelidir.
Kakadu Papağanı Ne Yer?
Kakadu papağanlarının beslenmesi tıpkı diğer papağan türlerinin beslenmesi gibidir. Kakadu papağanını sürekli bir şekilde el ile beslemek kakadu papağanlarının sahinine olan güvenini güçlendirir ve karşılıklı bağları güçlendirir. Evde sahibinin beslediği kakadu papağanı doğal ortamda kendisi besinini bulmak zorunda kalır. Doğal ortamlarında orman meyveleri ve farklı tohum çeşitlerini yerler. Bazı kakadu papağanları toprak ve kum yerken de görülebilir. Toprak ve kum yemeleri sindirimlerini kolaylaştırır. Sahiplenilen kakadu papağanı kum ve toprak yiyemeyeceğinden evde sahibinin kafesine mürekkep balığı kemiği asması kakadu papağanının bu ihtiyacını karşılamasına yardımcı olur. Kakadu papağanları aynı zamanda kıvrık gagaları sayesinde kabuklu yiyecekleri de kolaylıkla tüketebilirler. Aynı zamanda kakadu papağanlarına verilen yiyecek olan yemin çok çeşitli ve taze bir şekilde verilmesi beklenir.
Kakadu Papağanı Ne Kadar Yaşar?
Papağanlar genel olarak uzun ömürlü olsa da kakadu papağanlarının ömrü diğer papağanlara göre daha azdır. Türüne göre değişebilen kakadu papağanının yaşam süresi genel olarak 40 ile 60 yıl arasındadır. Evde beslenen yani evcil olan kakadu papağanlarının temiz bir ortamda ve iyi bir beslenmeyle aynı zamanda yırtıcı hayvana yem olma ihtimalinin olmaması sebebiyle yaşam süresi 100 yılı dahi bulabildiği bilinmektedir. Bağışıklığı düşük olan kakadu papağanlarının evde beslenmesi onlarının ömrünün uzama sebeplerinden biridir. Kakadu papağanlarının yaşam süresini arttırmak amacıyla sağlıklı bir şekilde yaşam süreceği bir yaşam alanı yaratmak şarttır. Büyük kafes, yeterli ilgi ve oyuncu karakterlerini gösterebileceği oyuncaklar kakadularının yaşam süresinin uzamasına sebep olabilmektedir.
Kakadu Papağanı Nasıl Beslenir?
Kakadu papağanları kıvrık gaga familyasından bir tür olarak geçmektedir. Kıvrık gagalara sahip olmaları nedeniyle kabuğa sahip olan yemişleri kolaylıkla kırıp yerler. Aynı zamanda ağaç kabuklarının altında bulunan lavralar ve böcekler ile beslenirler. Kakadu papağanlar yapışkan bir dil yüzeyine sahiplerdir. Bu özellikleri beslenmesinde kakadu papağanlarına yardımcı olmaktadır. Doğada yaşayan kakadu papağanları doğada hazır buldukları böğürtlen, üzüm, dut ve çilek gibi sulu meyvelerden tüketmektedirler. Bunların yanında ise bitkilerin kökleri ve tohumlarını da severek tüketirler. Çekirdek ve tohumu bayıla bayıla tüketen kakadu papağanlarının hassas canlılar olması sebebiyle  beslenmeleri her canlı gibi önem taşımaktadır. Bu sebeple kakadu papağanları düzenli ve sağlıklı bir biçimde beslenmelidir.
0 0 oylar
Article Rating
Abone
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları görüntüle