Hayvanlar

Hayvanlar Neden Kusar?

hayvanlar neden kusar?

Öncelikle hayvan dostunuz eğer sürekli kusuyor ve evde denediğiniz tedavi yöntemlerine karşılık vermiyorsa mutlaka bir veteriner hekimden destek alınmalıdır.

Kusma Nedenleri

Hayvanların kusma nedenlerinin arasında birçok sebep yatabilir. Bunlar yabancı bir cisim yutması, bozuk mama veya bozuk et yemeleri, zehirlenme, virüs, parazit, bakteri, mide ülseri ve ekşimesi, yakın zamanda geçirmiş olduğu bir ameliyat, üzüntü ve stres vb. gibi sebeplere bağlanabilir.

Köpekler Neden Kusar?

Kusmanın Genel Özellikleri ve Çeşitli Sebepleri

Kusmuğun yapısı bize bu konuda bir ipucu verebilir. Bu sayede kusma çeşitleri hakkında bir ön bilgiye sahip olarak veteriner hekiminize gerekli bilgiyi verebilir, canlınızın daha çabuk iyileşmesine olanak sağlayabilirsiniz. Beslemiş olduğunuz hayvan ya da hayvanlar kronik bir hastalığa yakalanmış olabilir. Bu hastalığın belirtileri ise sürekli kusma olarak karşınıza çıkabilir. Ayrıca kronik kusmanın yanı sıra eğer canlıda bilinen bir hastalık yoksa akut veya aralıklı olarakta kusuyor olabilir.

kedi kusması

Akut kusma: Zehirlenme, bahçede zararlı haşere veya ot yemesi, mamasını yutmadan yemesi veya enfeksiyon kapmasından dolayı oluşan kusma olayıdır.

Aralıklı kusma: Metabolik veya hormonal hastalıklar başta olmak üzere; gıda alerjisi, ülser ve tümör de canlınızın aralıklı olarak kusmasında etkili faktörler arasında olabilir.

Kronik kusma: Bağırsak hastalıkları veya bağırsak tıkanması sonucunda, böbrek ve karaciğer yetmezliğiyle birlikte kronik kusma tetiklenebilmektedir.

kediler neden kusar?

Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Aralıklarla ve az kusan canlınız genellikle ev ortamında iyileştirilebilir. Bunun için öncelikle evinizi steril hale getirmeniz, daha sonra ise canlınızın yediği mamaların gününün geçip geçmediğini, alerjisinin olup olmadığını veya çiğnemeden yutup yutmadığını kontrol etmeniz gerekir. Eğer canlınızın yediği mamanın içinde bulunan herhangi bir maddeye alerjisi varsa maması değiştirilmelidir. Kumu steril değilse belli aralıklarla yenilenmeli ve kontrol edilmelidir. Ayrıca mamasını çiğnemeden yutma alışkanlığı oluşmuşsa bir süre, daha yumuşak besinlerle ya da maması ezilerek verilmelidir.

Fakat daha ciddi bir sağlık sorunu varsa ve sürekli kusuyorsa, derhal bir uzman veteriner hekime götürülmelidir. Kusmuğun yapısı, yapılacak olan testler ve sizin bu safhada canlıyı iyi takip etmeniz tekrar iyileşmesi açısından çok önemlidir. Keza veteriner hekime bu konuda sizin yardımcı olmanız gerekmektedir.

0 0 oylar
Article Rating
Abone
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları görüntüle