Kakadu Papağanları, Papağan Türleri

Sülfür Kakadu

Sülfür Kakadu Papağanı Hakkında

Sülfür Kakadu Papağanı (Cacatua Sulprea)

Alt Türleri

  • Cacatua sulphurea sulphurea(Gmelin 1788)
  • Cacatua sulphurea djampeana(Hartert 1897)
  • Cacatua sulphurea occidentalis(Hartert 1898)
  • Cacatua sulphurea abbotti(Oberholser 1917)
  • Cacatua sulphurea parvula(Bonaparte 1850)
  • Cacatua sulphurea citrno-cristata(Fraser 1844)

Yaşam Alanları

Ana tür olarak geçen Cacatua sulphurea sulphurea , büyük sundain Celebes adasında  ve ona yakın duran Güneydoğu kısmındaki Butung adasında yerleşiktir. 6 alt türü ise Endonezya Cumhuriyeti’nde bulunmaktadır.İnsanlar tarafından zamanında Singapur’a götürüldükleri için, burada da yaşarlar. Her türü en fazla 500 metre yükseklikte olan yaşam alanına uygunluk sağladıkları gibi, yerleşim alanlarına yakın olmayı da severler. Bunların dışında bir de kapalı ormanlık alanların iç kısımlarında yaşarlar.

Doğal Ortamlarında ki beslenme şekilleri:

Bölgeye has meyvelerden, tohumlardan; Fındık, fıstık, ceviz türlerinden; böğürtlengillerden ve yaprakların tomurcuklarından oluşur. Bunun yanı sıra özellikle de yavru beslerken böcekler ve bunların larvalarını da yerler.

Üreme Şekilleri:

Her ne kadar aralık ayında üredikleri bilinse de, asıl üreme dönemleri Eylül ve Ekim aylarıdır.

Kuluçkaları; 3 yada 4 yumurta yapar. Kuluçka süreleri ise yaklaşık 24 gündür. Yavrular65 veya 65 içinde uçmaya başlasalar bile, anne ve baba bakımından bunu takip eden 3 yada 4 hafta için de anne babayı terk ederler.

Sülfür Kakadu Görünümleri;

Yaklaşık 30 cm ebatlarında olup,Yaşaş süreleri 40 – 60 yıl kadar yaşam sürmektedirler.Erkek ve dişi dış görünüş olarak aynı olup, ana renkleri beyazdır. Beyaza yakın sarımsı tonları da bulunmaktadır. Yanaklar sarı benekleri bulunur. Kafa üstünde ibikleri(Şapkaları) ibik içinde limon sarısı ama ibik yatık olduğunda dış tüğleri beyaz olduğundan beyazdır. Ayaklarının üzerindeki paça kısımda karın altında ufak bir kısım da sarı tüğler olabilir. Büyük koyu gir siyaha yakın gagaları vardır. Göz çevreleri çıplak tüğsüz ve beyaz halkalıdırlar. Cinsiyet ayırmak göz renginden belli olabilir. Erkeklerde göz irisi siyaha yakın koyu kahverengi, dişilerde ise daha çok kızıl kahverengidir.

Yavru ve genç kuşları ise daha soluk sarı tonlarındadır. Bu sarı tonlar yaklaşık 4 yaşına geldiklerinde netleşir. Koyu gri göz renklerinden anlamak mümkün olur. Dişi olan yavru ve gençlerde göz rengi 2 yaşına girdiğinde soluk sarı olup sonrasında kızıl kahverengiye döner.

Evcil Sülfür Kakadu Papağanları:

Tercih edilen kakadu türleri arasındadırlar. Çok yetenekli ve öğrenme kabileyetleri iyi düzeyde bir türdür. Kemirme güdüleri çok fazla ve çok da kuvvetli  bir gaga yapısına sahip oldukları için, ev içinde özellikle tahta eşyalardan uzak tutmakta fayda vardır. Zira bunları kısa sürede talaşa çevirebilirler.

Kafes ortamında rahat edemezler. Çünkü çok hareketli bir türdür. Bu nedenle de daha çok geniş salmalarda bakılmaları tavsiye edilir. Evde bakıldıklarında sık sık uçma imkânı sağlanmalıdır.

İlgiye çok fazla ihtiyaç duyarlar. En belirgin yanları ise ilgisiz kaldıklarını hissettiklerinde aşırı yüksek sesle bağırıp, agresif tavırlar sergilemektedirler. Çok kolay evcilleşen insana yakın türlerdir ve kolay öğrenirler. Özellikle sesleri taklit edebildikleri gibi kelimeleri de taklit etme özellikleri vardır. Çok oyuncu ve meraklı bir türdür yeni objelere karşı ilk anlarda ürkek yaklaşımları olsa da daha sonrasında bunları zaman içinde benimseyip kabullenme özelliği de vardır.

Sülfür Kakadu Papağanı Taklit Özelliğinin Bir Örneği

0 0 oylar
Article Rating
Abone
Bildir
guest

9 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları görüntüle
zeynep
zeynep
3 yıl önce

sülfür kakadu papağanlarının pet shop’ta fiyatı ne kadar?

Ömer Yetim
Yönetici
Ömer Yetim
3 yıl önce
Cevapla  zeynep

Merhabalar Zeynep Hanım, sülfür kakadu papağanı fiyatlarını https://papaganlar.org/kakadu-papagani-fiyati/ bilgi alabilirsiniz.

ekrem
ekrem
3 yıl önce
Cevapla  zeynep

6000 tl bende var

Anonim
Anonim
3 yıl önce
Cevapla  ekrem

Numaranızı verirseniz ararım

Anonim
Anonim
3 yıl önce
Cevapla  Anonim

05354108487

Kemal
Kemal
3 yıl önce
Cevapla  ekrem

Merhaba 5354108487 numaradan ararsanız kakadı için görüşebiliriz

oğuzhan
oğuzhan
2 yıl önce
Cevapla  zeynep

PETSHOPLARDA BULAMAZSIN ŞAHISLARDA WAR SUAN 12 DEN BASLAR 20 YE KADAR YOLU WAR

Ömer Yetim
Yönetici
Ömer Yetim
2 yıl önce
Cevapla  oğuzhan

Aynen bende pethoplarda görmüyorum sülfür kakadu papağanı genelde jako amazon gibi büyük papağanlar var. Eminönü tarafında görmüştüm ama bir kaç kez.

Anonim
Anonim
1 yıl önce

İstanbul anadolu yakasındayım kakadu papağanını nereden alabilirim bilgisi olan ulaşsın lütfen