Hastalıklar, Papağanlar

Papağanlarda Probiyotik Kullanımı

Papağanlarda Probiyotik Kullanımı

Versele Laga Probiyotik
Probiyotik
, Papağanlarmızda en sık görülen ve bazen de üzücü sorunlara yol açabilen mikroplar, bağırsak enfeksiyonu etkenleridir. Bunlar kalın bağırsağa yerleşerek normal bağırsak florasını bozmaktadır. Bunun sonucunda ya aşırı ishal, ya da enfeksiyonun hayati organlara atlaması sonucu papağanlar kaybedilmektedir.

Muhabbet Kuşu Probiyotik Ne İşe Yarar?

Ülkemizde sık beslenen papağan cinslerinden olan sultan papağanı, cennet papağanı ve muhabbet kuşu probiyotik yapımı hakkında sizlere en iyi bilgileri bu yazımızda vereceğiz. Muhabbet kuşu doğal probiyotik yoğurt hakkında da bilgi vermeye çalışacağız. Markaların özel yapmış olduğu probiyotik ürünleri hakkında da bilgilere yer vereceğiz.  Özellikle Versele Laga Probiyotik ve diazyme 256 probiyotik takviyesi olarak üretilen ürünler arasında en çok satılan ve hobiciler tarafından tercih edilen markalardır. Muhabbet kuşu probiyotik fiyatları hakkında da geniş bilgiye yer vereceğiz.

  1. Yol Uygun antibiyotikle zararlı mikroplar ortadan kaldırılarak, kanatlı dostumuzun eski sağlığına kavuşmasını sağlamaktadır.
  2. 2.Yol Ağız yolu ile yararlı mikroorganizmalar verilerek, zararlı olanların bertaraf edilmesidir. Bu yararlı mikroorganizmalar, probiyotik olarak adlandırılır.

Muhabbet Kuşu Probiyotik Fiyatları

Diazyme 256 Probiyotik
Probiyotik grubu mikroorganizmalara, laktik asit bakterilerinin yanında maya, endüstriyel fermantasyon, yan ürünler, enzimler ve doğal sindiriciler dahildir. Probiyotiklerin bir diğer kullanılma amacı da stres olgularını azaltmaktır. Probiyotik yem katkı maddeleri sindirim sisteminin normal faaliyete geçmesi ve iştahın arttırılmasında etkilidir. Bacillus subtilis, Streptococcus species ve Aspergüllus species’in baita olduğu 40 kadar mikroorganizma pek çok ülkede güvenli olarak bilinmektedir. Hayvan yemlerine katılmasına müsaade edilmektedir. Bu gruptaki mikroorganizmalar midedeki asit ortamından etkilenmeden bağırsağa geçebilme özelliğini taşımalıdır. Probiyotik bakteriler bağırsağa yerleşebilmek için patojen(hastalık yapıcı) mikroorganizmalar ile yarışır. Probiyotik bakteriler bağırsakta antimikrobiyal maddeler üretirler. Bu çoğunlukla laktik asitlerdir. Laktik asit bağırsak PH’nı azalta’ak asidik bir ortam sağlar. Patojen mikroorganizmaların üreyebilmesini imkânsızlaştırır.

Kanatlılarda bağırsak mikroflorasının %90’ını laktik asit üreten bakteriler(laktobacilluslar) ile fusobacterium türleri oluşturuyor. Geriye kalan%10’ unu ise E.coli, Enterocccus, Clostridium, Staphylococcus, Blostomyces, Pseudomanas ve Proteus türü mikroorganizmalar meydana getirir. Normal bağırsak mikroflorasında 400 türden fazla mikroorganizma bulunmaktadır.

İlgili Yazılar

Uzmana Sor

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uzman Görüşleri “Papağanlarda Probiyotik Kullanımı

  1. Papağan Sahibi Soru Soru dedi ki:

    Lütfen acil Merhaba,benim kuşum bir muhabbet kuşu ve sabah bile çok uyuyor ve salındığında bile(çok enerjik olmasına rağmen şimdi)tüylerini kabartıp kamburlaşıyor.ne yapmalıyım bir bilginiz varsa yazabilir misiniz? kafesin tabanında bazen uzanıyor.uyukluyor.

    1. Papağan Sahibi cicikus cicikus dedi ki:

      Merhabalar, öncelikle geçmiş olsun. Muhabbet kuşunuz iki pencere arasında rüzgar çarpmasına mı maruz kaldı öncelikle detayları öğrenmemiz lazım.

      1. Papağan Sahibi Soru Soru dedi ki:

        Yemek ve suyunu içiyor.ancak kambur durup,biraz kabarıp,uyukluyor.

      2. Papağan Sahibi Soru Soru dedi ki:

        Yemi ve suyunu yiyiyor.ancak kamburlaşıp uyukluyor ve uyuyor.

      3. Papağan Sahibi Soru Soru dedi ki:

        Yemek ve suyunu yiyiyor ancak kamburlaşıp uyuyor ve uyukluyor.

        1. Papağan Sahibi cicikus cicikus dedi ki:

          Merhabalar, kuşunuz rüzgar çarpmasına denk gelmiş olabilir kafesini dikey rüzgar alan yerlerden uzak tutunuz daha çok rüzgarsız alanlarda bulundurunuz.

  2. Papağan Sahibi Soru Soru dedi ki:

    Yemek ve suyunu içiyor.ancak uzun bir süredir kambur durup uyuma ve uyuklaması var

  3. Papağan Sahibi Muhabbet Kuşu Kabarması Muhabbet Kuşu Kabarması dedi ki:

    Uzun zamandır böyle.

  4. Papağan Sahibi Muhabbet Kuşu Kabarık Durması Muhabbet Kuşu Kabarık Durması dedi ki:

    Uzun zamandır böyle.ne yapılmalı?

    1. Papağan Sahibi cicikus cicikus dedi ki:

      Merhabalar,öncelikle geçmiş olsun umarım tez zamanda sağlığına kavuşur. Uzun zamandır kabarık durması karaciğer rahatsızlığına işaret olabilir. Size tavsiyemiz en yakın veterinere muhabbet kuşunuzu tedavi ettirmeniz.

  5. Papağan Sahibi Murat acun Murat acun dedi ki:

    Slm benim kakadum var ishal oldu hangi probiyotiği verebilirim bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler

  6. Papağan Sahibi Gökhan Gökhan dedi ki:

    Selamlar iyi geceler worm mix kullanacağım sultan papağanımda ve kullandıktan sonra mutlaka probiyotik kullanmanız lazım diyorlar kullandıktan sonra worm mix 1 2 hafta sonra probiyotik takviyesi yapsam bir şey olurmu ve worm mix kullanırsam probiyotik neden kullanmalıyım bilgi verirseniz çok iyi olur

    1. Papağan Sahibi Ömer Yetim Ömer Yetim dedi ki:

      Merhabalar ilaç tedavisine başlamadan önce mutlaka ilk 2 gün vitamin ve probiyotik vermememiz lazım bunun sebebi ise bağırsaklardaki kurtlar dökülmeden önce kurt lavraları(yumurtaları) bırakacaktır. Bu lavralar çıkmaması ilaç tedavisinden sonra tekrar probiyotik vermemizde faydası olacaktır. Daha sonrasında da ayda 2 kez probiyotik worm mix verebilirsiniz.

  7. Papağan Sahibi Mehmet Ali Mehmet Ali dedi ki:

    Merhabalar kolay gelsin. Yaklaşık 2 aydır Jako papağanım var. Yaklaşık 2 haftadır çok halsiz ve gücünü yitirmiş gözüküyor. Bazen parmağıma geldiğinde ayaklarının ısısından parmağım ısınıyor muhtemelen ateşi çıkıyor. İlk getirdiğimde iştahı gayet iyiydi. Şimdi çok az besleniyor. Şırnak silopide yaşıyorum bırdaki veterinerlere götürdüm çok anlamadıklarını ve ellerinde bu tarz papağanlar için ilaç bulunmadığını söylediler. Konu ile ilgili yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim.