Blog
Papağanların Yeni Evinde İlk Günleri
Bir Papağanın Yeni Yuvasında İlk Günleri
Eve getirdiğiniz papağanınız daha önceden tasarladığınız yerine koyunuz. Şaşkınlık içinde olan papağanın, yeni evine ve yeni ailesine alışması için belirli bir zamana ihtiyacı vardır. Bu nedenle ilk günlerdeki yaklaşımınız papağanınızın ileride neşeli ve canlı mı, yoksa ürkek, insanlardan kaçan bir kuş mu olacağını belirleyecektir.
Ailenizin tüm fertleri ile tanıştırın. Doğal ortamda genelde sürüler halinde yaşayan papağanlar, zaman içerisinde ailenizin fertlerini sürüsünün birer elemanı olarak kabul edecektir. Bu sürünün lideri olarak kendisiyle en çok ilgilenen, yemini suyunu veren, ona zaman ayıran kişiyi seçeceksiniz.
Papağanın Ev Halkına Alışma Süresi
Papağanın yanında ilk zamanlarda yavaş hareket edin, ani davranışlarda bulunmayın. Ona bir isim verin ve bu ismi onun yanında sık sık tekrarlayın. Yaklaşırken yumuşak bir tonda ve güzel şeyler söyleyin. Papağanlar kendilerine yaklaşan sessiz varlıklardan korkarlar.
İlk günlerde, günde iki kez sadece yemini ve suyunu verin, fazla göz göze gelmeyin. Böylece papağanınız sizden bir kötülük gelmeyeceğini anlayacaktır. İlerleyen günlerde ona daha fazla zaman ayırın. Arada yanına gidip konuşun. Kendisine dostça yaklaşıldığını gören papağan, zaman içerisinde sizin düşman olmadığınızı anlayacak, artık size çekinik davranmayacaktır. Bu sürenin ne kadar olacağı size ve papağanınıza bağlıdır.
Papağanı Ele Alıştırma
Zaman geçtikçe papağanınız ile aranızda oluşan dostluk, size büyük keyif vermeye vermeye başlar. Fakat özellikle evcilleşmemiş iri cins papağanlarda, her şey yolunda giderken bazen ani gerilemeler olur. Bu durum kesinlikle moralinizi bozmamalıdır. Sabırla aynı emeği göstermeye devam edin. Kesinlikle sinirlenmeyin, bağırmayın ve ona vurmayın. Papağanlar zeki canlılar oldukları için kendisine yapılan iyilik ve kötülükleri kesinlikle unutmazlar. Eğer şiddet gösterirseniz, aranızda oluşan güveni zedelersiniz.
Papağanınızı bu dönemde sevmeye de dokunmaya kalkmayın. Zaman içerisinde size olan güveni arttıkça ona dokunmanıza ve sevmenize izin verecektir.
İlk günleri böyle sakin ve sükunet içerisinde geçirdikten sonra yavaş yavaş artık elden beslemeye alıştırmalısınız. Önceleri buna yanaşmazken zamanla bu durumu kabullenecektir. Elden yemi almıyor ise, bir gece önceden yemliği kafesten çıkararak sabah açken vermeyi deneyin. Çok zorlamayın, gün içerisinde tekrar deneyin. Israrla almaz ise yemlikleri kafese takın ve ertesi sabah tekrar deneyin. Hiçbir zaman papağanınızın 18 saatten fazla aç kalmasına izin vermeyin.
Neleri sevip nelerden hoşlanmadığını saptayın. Sevdiği yiyecekleri ileride ödül olarak verebilirsiniz.
Günler geçtikçe sizin bu tutarlı, kendinden emin ve güven verici davranışlarınız, papağanınız tarafından olumlu algılanacaktır. Zamanla kişiliği olan, neşeli, hareketli, sosyal ilişkilerde uyumlu ve müthiş bir taklit yeteneğine sahip çok iyi bir dost kazandığınızı göreceksiniz.
Papağanı Yeni aldık yavru kaç gün sonra kafesten çıkara bilirz
Papağanı Yeni aldık yavru kaç gün sonra kafesten çıkara bilirz
Papağan aldık 2 aylık ne kadar sürede kafesten çıkara biliriz
Papağanın yenı aldım ılk gun öttu de şuan hıc tepki vermıyor ele de alıştı ama oynuyor normal mı
Merhabalar Veysel, oldukça hızlı bir etkileşim kurmuşsunuz maşallah diyelim. Papağana karşı güven sarsıcı ani harekette bulunmamanızı tavsiye derim. Güven problemi oluşursa papağan saldırganlaşabilir huysuzluklar yapabilir. Daha kötüsü strese bağlı tüy dökülmelerine maruz kalabilir.
veba hastası olabilir
Papağanın yenı aldım ılk gun öttu de şuan hıc tepki vermıyor ele de alıştı ama otmuyor normal mı
3 aylık lutino sultan papağan aldık eve geleli 3 gün oldu ama hala yem yemiyor ve şu içmiyor ne yapmaliyiz
3 gün aç kalırsa ölür kuş nasıl dayandı o kadar
merhaba ,oğlum a9-10 aylık civarı erkek pakistan papağını aldık.alığımız günün akşamında oğlum bir gözünün siyahı büyük,diğerinin normal olduğunu fark etti.bir sorun veya hastalık göstergesi midir?
veba hastası olabilir