Papağanlar

Papağan Tünek

Papağan Tünek

Papağan çok akıllı ve sosyal bir kuş türüdür ve bir kafesin içine koyarsak canları çok sıkılabilir. Konuşkan bir canlı olan papağanlar insanlarla en çok etkileşim içinde olan canlılardandır diyebiliriz Bu yüzden papağanları kafeslere hapsetmemeli onlara oynayabilecekleri eğlenceli alanlar sunmalıyız. Biz papağanımıza ne kadar ilgi gösterirsek papağanımıza, papağan tünek tarzı oyun alanı hazırlarsak ve yakın davranırsak oda bize o kadar yakın hisseder ve cana yakın davranır belki de bizim söylediğimiz şeyleri tekrar edebilir.

Papağan Tünekleri

Papağan Yaşamsal Özellikleri

En güzel yoldaşlardan birisi de papağanlardır. Papağanlar, papağansılar (Psittaciformes) takımını oluşturan kıvrık gagalı, etli ve kalın dilli, parlak tüylü, sıcak yerlerde yaşayan kuş türleridir. Kuluçkaya sadece dişi yatar, ancak yavru bakımını her iki eşey de üstlenir. Bu akıllı hayvan diğer birçok hayvan türüne göre eğitilmeye daha uygun ve eğitilmesi keyifli hayvanlar olduğu çok bariz bir şekilde görülür.

Papağan Tünek Çeşitleri

Papağanların Özellikleri

Papağanlar kuş türleri içinde beyni en gelişmiş olan kuştur ve bu özelliklerinden ötürü duydukları sesi kolayca taklit edebilirler ve hafızalarına kaydederler. Onlara papağan tünek tarzı alanlar hazırlamak onları mutlu edecek ve yaşamsal enerjilerini arttıracaktır. Dış görünüş olarak oldukça alımlı olan papağanlar rengarenk tüyleri ve heybetli gövdeleriyle çok dikkat çeken kuşlardır. Bu özelliklerinden ötürü çok tercih edilen papağanlar Binlerce yıldır evcil hayvan olarak beslenmiştir, papağanların birçok çeşidi bulunmaktadır. Afrika Gri Papağanı: Diğer adı Jako olan, Afrika gri papağanı evde en fazla beslenen türdür.

Papağanınızın kafesi evinizde veya iş yerinizde çok vakit geçirdiğiniz alanda bulunmalıdır. Papağanınızın kafesi doğrudan güneş alan veya rüzgara maruz kalan bir alana konulmamalıdır ortama uyum sağlaması için yanına sık sık gidip sohbet edebilir ve papağanınız için papağan tünek tarzı oyun alanı hazırlamayı deneyebilirsiniz.

Papağan Tünek Fiyatları

Papağanın Beslenmesi

Papağanları beslerken yaptığımız en büyük hata onları ömürleri boyunca çekirdekle beslememizdir. Fakat papağanımızın uzun ömürde yaşamasını istiyorsak doğanın hayvanlara ve bize sunduğu vitaminlerden sebzelerden meyvelerden tahıllardan faydalanmalıyız.

Papağanların beslenme alışkanlıkları türlerine göre değişkenlik gösterir. Papağanlar beslenme alışkanlıklarına göre iki gruba ayrılır birinci grup tohum-çekirdek ağırlıklı beslenirken ikinci grup meyve-sebze ağırlıklı olarak beslenir.

Papağanları beslerken, beslemeye oldukça dikkat etmeliyiz çünkü bazı besinlerden çok etkilenebilmektedirler çünkü bu maddeler vücutta toksin olarak tanınmaktadır ve papağanın ölümüne bile neden olabilmektedirler. Avokado, kafein, tütün, süt, çikolata, kiraz ve şeftali çekirdeği, mantar ve soğan papağana asla verilmemesi gereken gıdalardandır.

Papağan Tünek Oyuncağı

Doğru Papağan Türü Seçimi

Doğru papağan türünü seçerseniz ve papağan tünek tarzı alanlar hazırlarsanız, eğitimini ve bakımını diğer türlere oranla kolaylıkla yaparsınız. Aksi takdirde gerçekten papağanınızı konuşturmak için gereğinden fazla vakit ve çaba harcamanız gerekebilir. Papağanınıza uygun ortamı oluşturduğunuzu ve doğru papağan türünü seçtiğinizde sizin de mutluluğunuz paralel olarak artacaktır.

Papağanlar, kuzgunlar, kargalar, jays ve saksağanlar ile birlikte en zeki kuşlar arasındadır ve bazı türlerin insan konuşmasını taklit etme yeteneği, evcil hayvan olarak popülerliklerini arttırır. Evcil hayvan ticareti için yabani papağanların tuzağa düşürülmesinin yanı sıra avlanma, habitat kaybı ve istilacı türlerden gelen rekabet, yabani popülasyonları azalttı ve papağanlar, diğer kuş gruplarından daha fazla sömürülmeye maruz kaldı. Bazı yüksek profilli karizmatik türlerin yaşam alanlarını korumak için alınan önlemler, aynı zamanda yaşayan daha az karizmatik türlerin çoğunu da korumuştur.

Ayaklı Papağan Tüneği

Papağanların Konuşması

Papağanınızın bir şeyleri tekrarlamasını istiyorsanız gün içinde aksatmadan 2-3 kez kuşunuzun yanına gidip öğretmek istediğiniz kelimeyi tekrarlayabilirsiniz bu sayede kuşunuz yavaş yavaş söylediğiniz kelimeleri hafızasında tutup tekrarlayabilir. Ayrıca hazırlamış olduğunuz papağan tünek tarzı alanlarda sizinle sürekli oynayacak ve sizinle genellikle sevdiği alanlardan cevap verecektir.

0 0 oylar
Article Rating
Abone
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları görüntüle