Galah Kakadu Papağanı (Eolophus Roseicapillus)
Kakadu türleri arasında en ufak grup da yer almasına rağmen renkleri ile en gösterişli olanlardan bir tanesidir. Türüne mensup birçoklarının aksine Galah Kakadular daha çok monogam(Tek Eşli) yaşayanlardır.
Ebatları yaklaşık 35 cm’dir. Yaşam Süreleri yaklaşık 40 – 45 yıl olarak tespit edilmiştir.
Galah Kakadu(Gül Kakadu) Sesi – Ötüşü
Yaşam Alanları ve Vahşi Hayatta Yaşam Tarzları
Avusturalya bölgesinde yaşayan bir türdür. Bu bölgeye güneydoğu kısmına yakın bazı adalarda da görülürler. Güneybatı kesimlerinde rastlanılanlar ise daha çok asimile olmuş gruplardır. Tüm Avusturalya’ya yayılmış olan bu tür ormanlık alanlarda olduğu gibi, açık alanlarda hatta bahçe ve park alanlarında da görülebilirler. Bulundukları ortama kolay uyum sağlayabilme özelliğiyle bölgenin en sık bulunan ve görünen kakadu türleri arasında yer alırlar. Galah kakadularına büyük gruplar, yada sürüler halinde rast gelmek hiçte şaşırılacak bir durum değildir. Sürüler halinde bir yerden başka bir yere geçişlerinde veya ekin alanlarını istila ettikler için bölge halkı tarafından pek de sevilmezler.Tarım Ziraat alanlarına büyük ölçüde zarara uğrattıkları için tarımcıların bu konuda ne kadar avlanma yasağını çiğnesede Avusturalya hükümeti Papağan Avları konusunda titiz bir şekilde ağır cezalar verilmektedir. Hükümet bu tür papağanın avlanılması,yakalanması,ihraç edip satılmasına da yasak getirmiştir. Hükümet bu türü koruma altına alarak neslinin devam etmesini desteklemesidir.Avusturalya hükümetinin bu tutumundan dolayı Avrupa’da Galah kakadu besleyeninin çok az olduğu da apaçık ortadadır.
Galah Gül Kakadu Papağanlarından Görünüm
Doğal Beslenme Alışkanlıkları
Çeşitli tohum ve çekirdeklerden, bölgeye has meyve ve böğürtlengillerden ve ara ara da bazı böcek ve bunlara ait larvalardan(yumurtalardan) beslenmektedirler.
Doğal Yaşam da Üremeleri
Yüksek ağaç kovuklarında yada ölü ağaçlarda, daha çok açık su alanlarına yakın bölgelere yerleşirler. Bu seçimi yaparken de daha çok okaliptüs ağaçlarını tercih ederler. Kovuğun altından büyük ağaç kabukları koparırlar ve bu sayede özellikle yılanları yuvalarından uzak tutarlar. yuva girişi yerden yaklaşık 20 metre yükseklikte olur. Her iki ebeveyn de yuva içini kuluçka öncesi yapraklarla düzenlerler.
Yumurta sayısı 2 ile 5 yumurtadan oluşur.
Kuluçka Süresi
Yaklaşık 30 gün sürer ve bu sürede hem erkek hem de dişi dönüşümlü olarak kuluçkaya yatarlar. Kafes ortamında bu süre 20 – 23 gün civarında olur. Yavrular 7 – 8 haftalık olduklarında uçmaya başlasalar da bunu takip eden 6 hafta daha anne ve babaya bağımlı olarak yuva da kalırlar.
Bu türde yavru bakımı sürecinde dikkat çekici olan bir özellik de, yavrularını “Okul” tabir edebileceğimiz bir yerde toplamalarıdır. Daha yeni uçma özelliğini kazanmış yavruların başında belli bir kaç tane erişkin dururken, anne ve babalarda rahatça yem arayışına çıkarlar.
Galah Kakadu Evcil Olarak Bakımları
Genel olarak uyumlu oldukları ve bulundukları ortama kısa sürede uyum sağlayabildikleri söylenmektedir.
fiyatları ne kadar ki *-* ?
Merhabalar, gül kakadu olarak da biline galah kakadu fiyatları 6.000₺ den başlıyor.
Benim alacağım galah 4.700 TL
Bende bir yaşında erkek var satmayı düşünüyorum
Merhaba fiyatını öğrenmek istiyorum
05534868834 ara görüşelim alıcıyım
Kaç lira
Merhaba fiyat ne düşünüyorsunuz
Ne kadar
Kaç lira
Ben bir çift yavru gül yada inka kakadu arıyorum. 0535 290 47 53 _yardımcı olursanız sevinirim.
Galah kakadu almak istiyorum yardımcı olacak varsa sevirim
05451001015 galah papğını almak istiyorum ulaşırsanız sevinirim