Muhabbet Kuşu

Erkek Muhabbet Kuşu

Erkek Muhabbet Kuşu

Muhabbet kuşları evlerimize hayat katan özel canlılardır. Hareketleri, renkleri, uçmaları, çıkardıkları sesler bizleri neşelendirirken aynı zamanda eğlendirir. İnsanlar için güzel zaman geçirme şekillerinden biri olan evde muhabbet kuşu beslemek muhabbet kuşlarıyla ilgili bilgi sahibi olmayı da gerektirir. Erkek muhabbet kuşu muhabbet kuşlarının bir cinsidir.

Erkek muhabbet kuşları her zaman için daha aktif ve hareketlidir. Dişilere bakarak daha canlı ve etken davranan erkek muhabbetler, kafesin içinde yerinde durmayan bir yapıya sahiptir. Özellikle çiftleşme döneminde dişisine oldukça kur yaparak davranan erkek muhabbetlerin o anlarını izlemek oldukça keyif vericidir.

Muhabbet Kuşu Cinsi

Muhabbet Kuşu Erkek

Erkek muhabbet kuşuna sahip olmak daha sakin ve eğlenceli bir gün geçirileceği anlamına gelir. Erkek muhabbet kuşları ile dişi muhabbet kuşlarını ayırt etmenin cere rengine bakmaktan başka diğer bir şekli ise muhabbet kuşu erkek olduğunda daha uzun süre ve başını sallayarak ötmesidir. Erkek muhabbet kuşlarının cere rengi genellikle koyu mavi, mavi, koyu pembe tonlarında olmaktadır. Böylece erkek muhabbet kuşları kolayca dişilerinden ayırt edilecektir.

Erkek muhabbet kuşlarının her hareketi dişi muhabbet kuşundan farklıdır. Erkek muhabbet kuşları daha sakindir. Dişi muhabbet kuşu ise daha agresif bir yapıya sahiptir. Bu durum erkek ve dişiler arasında özel bir ayrımın bulunduğunu ortaya çıkarır. Her iki cinsin de çok sevimli olmasına rağmen erkeklerin daha aktif ve hareketli olduğu gözlemlenir. Muhabbet kuşu alırken eğer çift olarak muhabbet kuşu alınırsa mutlaka erkek ve dişi muhabbet kuşu almak gerekir. Ancak bu iki cinsin birbirleri ile anlaşması da çok önemlidir. Eğer bu iki cins birbirleriyle anlaşamazlarsa ikisi arasında kavga çıkacaktır. Bazen bu durum yaralanmalara sebep olabilir.

Muhabbet Kuşu Erkek

Erkek muhabbet kuşunun en fazla hareketli olduğu zaman çiftleşmek istediği zamandır. Bu dönemde sürekli olarak dişisine kur yapar. Sürekli olarak kafesin içindeki hareketli oyuncaklarla oynayan erkek muhabbet kuşu, uçar uçmaz dişi muhabbet kuşunun yanına gelir. Genellikle dişi muhabbet kuşunun kuyruğuna dokunan erkek muhabbet kuşu, dişinin cevabına göre hareket eder. Dişinin isteği dışında çiftleşme gerçekleşmez. Bu nedenle erkek muhabbet kuşu kur yapmaya devam edecektir.

Muhabbet Kuşu Cinsi

Muhabbet kuşlarının her biri birbirinden güzeldir. Özellikle evlere neşe ve heyecan katarlar. Muhabbet kuşları erkek ya da dişi olursa olsun ikisi de oldukça sevimlidir. Ancak erkek muhabbet kuşları kafesi içerisinde de oldukça hareketlidir. Dişi muhabbet kuşları ise daha agresif ve sakin tavırları ile tanınırlar. Erkek ve dişi muhabbet kuşları daha geniş kafeslerde daha rahat ederler. Uçmaları açısından kafesinin büyüklüğü önem taşır. Erkek veya dişi muhabbet kuşlarının muhabbet kuşu cinsi açısından da tavırları değişebilir.

Erkek Muhabbet Kuşu Özellikleri

Erkek muhabbet kuşları cinslerine göre ötüş hızları ve uzunlukları değişiklik gösterir. Muhabbet kuşlarının tamamı papağangiller sınıfına aittir. Bu bakımdan beslenmeleri, ötmeleri, uçmaları, sağlık bakımından özellikleri tamamı ile birbirine benzer. Ancak aralarında ufak tefek farklılıklar bulunur. Bu anlamda muhabbet kuşlarının cinsini bilmeyenlerin tüy uzunluklarına, cere renklerine veya kanat renklerine dikkat etmeleri gerekir. Cinsleri ne olursa olsun her biri birbirinden güzel ve gösterişli olan muhabbet kuşlarının sesleri de oldukça güzeldir. Muhabbet kuşları genel anlamda 6 aylık döneme kadar en fazla 12 kelimeye kadar konuşma özelliğine sahiptir. Kısa kelimeleri hızlı bir şekilde söyleyen muhabbet kuşları sahiplerine itaat konusunda oldukça özenlidir. Sahiplerine ve bazen misafirlerine bile son derece sıcak ve samimi davranan muhabbet kuşları her ortama neşe ve eğlence katar.

0 0 oylar
Article Rating
Abone
Bildir
guest

1 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları görüntüle
Nur25
Nur25
1 yıl önce

Merhaba ben yeni erkek muhabbet kuşu aldim 1 hafta oldu ama ilk başlarda daha hareketliydi ötüyodu şimdi hic ötmüyor sürekli uyuyacakmis gibi gözlerini kapatip açıyor bide biz yaklaşınca filan aşırı korkuyo ne yapmaliyim??