Hayvanlar, Papağanlar

Uçabilen Hayvanlar Kaça Ayrılır?

Uçabilen Hayvanlara Örnekler ve Onlar Hakkında Ön Bilgi

Güncel bilgilere göre uçabilen hayvanlar kaça ayrılır? Uçabilen hayvanlar üçe ayrılır.

Bunlar; kuşlar sınıfından uçucu kuşlar, memeliler sınıfından yarasalar ve böcekler sınıfından kanatlı böceklerdir. İçlerinde en çok türe sahip olan, uçucu kuşlardır. Çünkü kuşlar sınıfındaki her birey fizyolojik olarak sonradan kanatlara dönüşen uçma teleklerine sahiptir. Fakat penguen gibi birkaç kuş türü kanatlarını uçmak için kullanmak yerine başka amaçlar için özelleştirirken, devekuşu gibi bazı kuşların kanatları kullanmadıkları için körelmiştir. Uçabilen hayvanların içerisinde en az türe sahip olan takım ise yarasalardır. Yarasalar uçabilen tek memelilerdir. Yarasaların memeliler sınıfında incelenme sebebi ise doğurarak çoğalmaları ve yavrularını emzirmeleridir.

Uçucu Kuşlar

Yaklaşık 10.000 türü kapsayan, kuşlar sınıfının iki alt sınıfından biridir. Kanatlarının yapısını inceleyecek olursak eğer, sırtın üst tarafına kanat kaidesiyle bağlı olan kanatlarda kemik ve deriye ek olarak telek ve uçma tüyleri yer alır. Kanat şekilleri de kuşlara göre farklılık gösterir. Kırlangıç gibi hızlı uçan kuşlarda dar ve uzunken, yaban kazları gibi sürekli göç eden kuşlarda uzun ve geniştir.

Kanatlı Böcekler

Böcekler sınıfında birçok türü barındıran alt sınıflardan biridir. Kuşlar gibi kanatlı böceklerde de, her kanat bulunduran böcek uçamaz. Bazı böcekler kanatlarını korunma, savunma gibi olaylarda kullanır. Kanatlarının yapısı ise dışa doğru kıvrımlıdır. Kanatlarının yapı ve biçimleri böceklerin sınıflandırılmasında önemli bir rol oynar.

Uçabilen Böcekleri Sizler İçin Derledik

Yarasalar

Memeliler sınıfının bir takımı olan yarasalar, uçabilen tek memelilerdir. Yaklaşık olarak 1000 farklı türü kapsarlar. Yarasalarda ön bacakların arasına gerilmiş ince deri, arka bacaklara ve kuyruğa kadar uzanan geniş bir kanadı meydana getirir. Diğer canlılardan farklı olarak yarasalar mükemmel bir uçuş sistemine sahiptir ve sistemlerindeki bu özellikler bilim insanları tarafından taklit edilerek yüksek hareket kabiliyetine sahip uçaklar üretmektedirler.

0 0 oylar
Article Rating
Abone
Bildir
guest

0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları görüntüle