Blog
Hayvan Yetiştiriciliğinde Bilinmesi Gerekenler
Hayvancılık günümüzde doğal beslenme, sağlıklı et tüketimi ve yine sağlık için daha verimli ürünler tüketmeye karşı oluşan eğilim sonucu tekrar gündeme geldi ve oldukça önem kazandı.
Hayvan yetiştiriciliği yapmak sanıldığı kadar kolay değildir. Birçok hayvan çeşidi ve dolayısıyla geniş bir ürün yelpazesi vardır. Öncelikle hangi tür hayvan yetiştirip, hangi ürünü elde etmek istediğinize karar vermeniz gerekir. Beraberinde hayvan yetiştirmek ile ilgili bilgi sahibi olup, uygun ortamlarda, sağlıklı hayvanlarla sağlığa uygun ürünler elde etmek önemlidir.
Büyükbaş Hayvancılık
Büyükbaş hayvancılık en fazla kazanç elde edebileceğiniz hayvancılık faaliyetlerindendir. Sığır ve manda yetiştirmek amacıyla yapılan bu hayvancılık dalı aynı zamanda oldukça fazla ilgi ve emek ister. Büyükbaş hayvancılıkta devlet teşviki de fazladır.
Küçükbaş Hayvancılık
Küçükbaş hayvan yetiştirmek için seçenekler koyun ve keçidir. Öncelikle et veya sütten hangisini elde etmek istediğinize karar vermeniz ve uygun hayvana yönlenmeniz gerekir. Küçükbaş hayvanlardan kürkte elde edilebilir.
Arıcılık
Arı yetiştiriciliği, ülkemizin birçok bölgesinde yaygın bir şekilde yapılan hayvancılık türüdür. Burada amaç sağlıklı arılar ile balı birleştirerek, en sağlıklı balı mümkün olan en kısa sürede elde etmektir. Uzman kişilerin sağlıklı arıları ve sağlıklı balı seçip yönlendirmesiyle yapılmalıdır.
Tavukçuluk
Tavuk yetiştiriciliği, etlik piliç ve yumurtalık piliç olmak üzere iki çeşittir. Beyaz et alanında tavuk yetiştiriciliği oldukça önemlidir. Doğru yapıldığı ve üzerinde durulup geliştirildiği taktirde iyi bir kazanç kaynağıdır.
Su Ürünleri Yetiştirmek
Su ürünleri yetiştirmek ülkemizde tatlı sularda alabalık üretimi ve etrafımızda ki denizlerde deniz balığı üretimi şeklinde yapılır. Ülkemiz denizlerinde özellikle levrek, hamsi, çipura gibi balık türleri sıklıkla yetiştirilmektedir.
Beslenmemizde en önemli yere sahip olan su ürünlerinin yetiştirilmesinde özellikle dikkat edilmesi gereken nokta, sağlıklı sular ve koşullarda, sağlıklı ürünlerin yetiştirilmesidir.