Cennet Papağanları

Cennet Papağanı Fiyatları

Sevda ve Cennet Papağanları Genel Özellikleri

Cennet papağanı fiyatları hakkında sıkça sorulan sorulardır, daha detaylı anlatımlarını ilgili bölümlerde bulabilirsiniz.

    • Yavru cennet papağanını nereden bulabilirim?

      Petshoplardan ithal edilmiş ortalama genç 5 7 aylık papağan bulabilirsiniz. Dahada genç olmasını istiyorsanız paylaşım portalların üyelerin kendi yetiştirdiği yavrularıda sahiplenebilirsiniz.

    • Cennet papağanının yavru olduğu nasıl anlarım?

      Cennet papağanlarının yaklaşık yaşı gagasının renginden ve gaga üzerindeki üzerindeki kahverengi banttan anlaşılabilir. Yavruların burun delikleri belirgindir, yetişkinlerde burun delikleri nemli olmadığı sürede belli olmaz. Kırmızı gagalılar için doğduğunda kahverengi turuncu arası olan gaga rengi tamamen kırmızıya döner, beyaz gagalılar için ise doğduğunda gaga üzerindeki kahverengi bant rengi açılarak yavaş yavaş kaybolur. Tamamı kırmızı veya beyaz tonu gagaya sahip papağan 3 aylıktan büyüktür. Ayrıca ayaklarındaki kahverengi beneklerin yoğunluğu da yavruluğunun belirtisidir, ayaklarında detay bulunmuyorsa 5 aylıktan büyüktür.

    • Cennet papağanı yaş tahmini?

      Yavru cennet papağanlarının burun delikleri kısmen daha belirgindir, yetişkinlerde burun delikleri nemli olmadığı sürece belli olmaz. Tamamı kırmızı veya beyaz tonu gagaya sahip papağan 3 aylıktan büyüktür. Ayrıca ayaklarındaki kahverengi beneklerin yoğunluğu da yavruluğunun belirtisidir eğer ki ayaklarında detay bulunmuyorsa 5 aylıktan büyüktür.

    • Cennet papağanı cinsiyeti nasıl anlaşılır?

      Cennet papağanı cinsiyet ayrımında kesin sonucu dna testi ile vermektedir. Yinede tahminde bulunulmasına yardımcı olacak farklar vardır.

  • Cennet papağanı cinsiyet tahmini?

    Erkeklerin kuyrukları sivri, dişilerin yelpaze gibi açıktır. Ayrıca yetişkin kuşların tünekte ayakları erkeklerde 1cm kadar, dişilerde daha fazla ayrık durur. Tabi görünüşlerinden daha çok davranışları bize bu konuda yardımcı olabilir, detaylı farklar için foruma göz atabilirsiniz.

  • Cennet papağanı alırken nelere dikkat etmeliyim?

    Alacağınız kuşu diğerleriyle birlikte inceleyip eşi olmamasına dikkat edin, daha sonra ayrı bir kafese alarak dışkılamasını bekleyin kontrol edin. Tüyleri eksiksiz ve parlak olmalı, kabarık olmamalı, gözler tam açık ve sağlıklı gözükmeli, burunda akıntı olmamalı, ayakların ikisi de yere tam basmalı, nefes alışı sakin ve normal şiddette olmalıdır.

Cennet papağanları oldukça sevimli ve bir o kadar da yaramaz papağan türleri arasındadır. Bu papağanların en sevimli tarafları da hiperaktif bir biçimde yaramaz çocuk gibi hiç yerinde durmamaları onları bu denli sevimli hale getiriyor.

Bu kadar sevimli bir papağan türünün elbette bir fiyatı bedeli olacaktır. Cennet Papağanı yıldan yıla çok tercüh edilen sevilien türler arasına girmektedir. 2016 yılında cennet papağanını 80₺100₺ arasında sahiplenirken, 2017,2018 yıllarında %10 gibi fiyat artışlarıyla deyim yerindeyse zamlanarak bedeli yükseliyor. 2019 yılının son çeyreğinde 150₺‘ye sahiplendirme yapılmaktaydı. 2020 yılına yeni girdik üreticilerin yem, mama vb. gibi ihtiyaçlarının alım gücüne göre fiyat artışı görülmektedir.

Cennet papağanı üretimi ve bu işi ticaretini yaparak geçimini sağlayan birçok kişi yada kişiler mevcut. Rezervasyonlu satışlar yapan üreticilerin var olduğunu biliyoruz. Cennet papağanı yavrusu sahip olurken dikkat edilmesi gerekenlerin başında yer alan ırkının, nereden, nasıl geldiği ve nasıl bir ortamda yetiştirildiğini bilmemiz gerek. Petshop mağazalarında satışı yapılan muhabbet kuşu, cennet papağanı, sultan papağanı ve büyük papağanlarda da bu geçerlidir.

Cennet papağanı yavrudan sahiplenmek en iyisi olarak düşünebilirsiniz. Bir cennet papağanı üretimi yapan kimse ile irtibata geçip o kişi ile anlaşmanız ve yumurtadacan çıkmış yavrulardan birine talip olabilirsiniz.

Yeme düştükten sonra yani anne beslemesine ihtiyacı olmadığında artık yavrunuzu teslim alabilirsiniz.

Bir önceki soru cevabında aslında bunun cevabını verdik, fakat burada cevap verilecek farklı bir konu var. Kanatlı hayvan satışı online ortamda yasak, illegal bir duruma girmektedir. Bunun bilincinde olup farklı yollarla papağan sahiplenen insanlar var.

Üreticiler bu durumu sahiplendirme adı altında paylaşım ve ilan açmaktadırlar. Sahibinden cennet papağanı aslında üreticiden almak olarak cevap verilmesi gerekmektedir. Cennet papağanları üreticisinden sahiplendirilmeli veyahut bakamayacaksak, daha iyi bir bakıcı bulup o kişiye sahiplendirilmeli.

Cennet papağan fiyatı güncel olarak 2020 yılında 150₺250₺ arasında sahiplendirme yapılacaktır. Fiyatlar papağanın cinsine göre değişse de bu fiyat belirleme de yem ve mama etkeni belirlemektedir. Ekonomik olarak rahatlamadıkça bu fiyatların düşeceğini zannetmiyoruz.

Cennet Papağanı Fiyatları 2017
Cennet papağanı fiyatları 2017 yılında 70₺ - 100₺ civarındaydı. Fakat kafesiyle birlikte aldığınızda bu fiyat yaklaşık olarak 120₺’yi bulabiliyordu.
Cennet Papağanı Fiyatları 2018
Cennet Papağanı Fiyatları 2018 yılında ise 100₺‘ydi. Kafesiyle beraber bu fiyat 150₺‘ye kadar çıkmaktaydı.
Cennet Papağanı Fiyatları 2019
Cennet papağanı fiyatları 2019 yılında güncel olarak 150₺’dir. Fakat bu fiyatlar papağanın rengine, yaşına ve bulunduğunuz yere göre değişebilir. Ortalama olarak bakıldığında yıllar arası değişimde fiyatlar bu şekilde listelenebilmektedir.
Cennet Papağanı Fiyatları 2020
Cennet papağanı fiyatları 2020 yılı içerisinde 150₺ ile 250₺ arasında değişmekteydi. Bu değişim papağanın tüy yapısı, yavru alma durumu, sağlığı ve eğitimi gibi durumlara göre değişmektedir.
Cennet Papağanı Fiyatları 2021
Cennet papağanı fiyatları 2021 yılı içerisinde 200₺ ile 300₺ arasındaydı. Bu fiyat değişkliği bulunduğunuz bölgeye göre başta olmak üzere papağanın tüy yapısı, sağlığı, eş durumunda yavru alınıp alınamayacağı gibi durumlara göre değişiklik göstermektedir.
Cennet Papağanı Fiyatları 2022
Cennet Papağanı Fiyatları 2022’de öngördüğümüz cennet papağanı 300₺ ile 700₺ arasında değişiyor. Yakın zamanda enflasyonun hızla artması yem, mama ve ilaç gibi ihtiyaçların fiyatları bir anda yükselmesi cennet papağanı sevenler ve üreticilerini de zora sokmuştur.
Cennet Papağanı Fiyatları 2023
Cennet papağanı fiyat 2023 yılı içerisinde 500₺ ile 750₺ arasında olması beklenmektedir.

İlgili Yazılar

Uzmana Sor

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uzman Görüşleri “Cennet Papağanı Fiyatları

  1. Papağan Sahibi Ali Ali dedi ki:

    Yemin ederim evde kablo kalmadı kemirdiler birçiftim var evdeki kabloları kamufle eder oldum 🙂 Kafeslerine Kale kilit ile kilitliyorum bu kadar da yaramaz olunmaz ki yahu ben bıktım onlar bıkmadı kafesden çıkarıyorum masaya kağıt bırakıyorum onla oyalanıyorlar yapacak bişey bulamıyorum oyunculuklarını avda çeneye vurup konuşsalar çok güzel olucak ama bakalım ben yavru almanın peşindeyim

    1. Papağan Sahibi Uçan Kuş Dicle Uçan Kuş Dicle dedi ki:

      Ona yeni daha dayanıklı kafes alsan yeter benikilemde öyle ama kafes aldım uslu durdular

    2. Papağan Sahibi Anonim Anonim dedi ki:

      Satıyormusunuz

      1. Papağan Sahibi Ömer Yetim Ömer Yetim dedi ki:

        Merhabalar Ali Bey, malesef canlı papağan satışımız mevcut değildir.

      2. Papağan Sahibi tuncay tuncay dedi ki:

        satılık erkek var

    3. Papağan Sahibi Ergül Ergül dedi ki:

      Ne kadara verirsiniz yavrumu

  2. Papağan Sahibi Ceren seyan Ceren seyan dedi ki:

    Benim tam 2 tane cennet papağan vardı. Maalesef biri daha dün öldü çok üzgünüm. Şimdi kız olan öldüğü için dişi cennet papağanı alıcam ama önceki erkek papağanı 120 tkye almıştım

    1. Papağan Sahibi cicikus cicikus dedi ki:

      Çok üzüldüm geçmiş olsun tekrar dan yeni bir dişi eş tutar mı bilemiyorum ama yakın zamanda erkek cennet papağanı ile ilginizi arttırınız dişinin yokluğunu illaki hissedecektir ama onun yokluğunda sizin ilginiz ona moral verebilir. Ortalama fiyatlar piyasada o şekil size nacizane tavsiyem özel yetiştiricilerden almanız Petshop tarzı yerlerde pek sağlıklı kuş bulunmamakta

  3. Papağan Sahibi Mustafa mert Mustafa mert dedi ki:

    Merhaba arkadaşlar benim eskiden iki tane papağanım vardı yavru sizce neden ölmüş olabilir yardımcı olurmusunuz tedbirimi alacam bidaki aldığımda

    1. Papağan Sahibi cicikus cicikus dedi ki:

      Merhaba Mustafa Mert, Cennet papağanda ki sorununun ne olduğuna dair bize sıkıntıları hakkında bilgi verebilir misin ? Mesela son günler ne yapıyordu hareketli miydi ? Hareketsiz miydi ? veya Yem ve su içer miydi ? Bu konular hakkında bilgi verir misin ?

  4. Papağan Sahibi Mustafamert Mustafamert dedi ki:

    Merhaba arkadaşlar eskiden cennet papağanım vardı sizce neden öldü

  5. Papağan Sahibi taner yigit taner yigit dedi ki:

    mutasyon turleri yavrulamiyor dedi bir petshop dogrumu acaba?

    1. Papağan Sahibi cicikus cicikus dedi ki:

      Merhabalar, böyle bir bilgi doğru olma olasılığı yüksek olabilir. Fakat mutasyon türleri yavru alınmama gibi durum söz konusu değildir. Doğru beslenme ve doğru çiftleştirme ortamı sağlandığında yumurta alabilirsiniz. Kaliteli ve kalitesiz yumurta alma durumu olabilir ama yavru alamamak gibi bir söz konusu olamaz Taner bey.

  6. Papağan Sahibi bir papağan sever bir papağan sever dedi ki:

    Mutasyon renkli cennet papağanlarının da yavrusu olabilir.
    Bende yakın zamanda cennet veya sevda alıyorum.
    Çok farkları yok ama olsun.
    Eğitmek isteyenlere tavsiyem dikkatli bir şekilde 3 aylık
    veya yeni yeme düşmüş alın , arkadaş söylemiş nasıl anlayacağımızı.
    Ayrıca eğitecekler çift almasın.
    Yalnız olacak diye üzülebilirsiniz..
    Ama öyle olması gerek.
    Bende sadece alacağım kuş ile ilgileneceğim.<3

    1. Papağan Sahibi cicikus cicikus dedi ki:

      Merhabalar değerli yorumunuz için teşekkür ederiz. Doğru bilgiler vermişsiniz cennet papağanı meraklılarına faydalı olur umarım.

  7. Papağan Sahibi Süleyman Çetinkaya Süleyman Çetinkaya dedi ki:

    Yeni yeme düşmüş cennet papağanı arıyorum yardımcı olursanız msj atarmisiniz teşekkür ediyorum

  8. Papağan Sahibi Selam gençler Selam gençler dedi ki:

    Bunlar fazla oyuncu lar onun yerine sultan papağanı alsanız daha kolay eğitebilirsiniz

  9. Papağan Sahibi Alirıza Alirıza dedi ki:

    Cenet papağını kardeş eş alması normalmi?

    1. Papağan Sahibi cicikus cicikus dedi ki:

      Merhabalar Ali Rıza Bey, genel olarak hayvanlarda böyle bir şey var. kedi, köpek ve kuşlarda bu tarz ensest ilişki görülebiliyor, papağanlarda daha önce çok fazla örnek yok ama teorik olarak imkansız bir durum değil.

      1. Papağan Sahibi Hasan Hasan dedi ki:

        Selam bende 7 yaşında sewda papağani var erkek dişi nereden bulabilirim

  10. Papağan Sahibi Mehmet Mehmet dedi ki:

    Şey sadece 1-2 papağan sahiplenmek. İstiyorum sultan papağanım vardı kaçınca çok üzüldüm herkez den baktim ama bulamadım aileminde biraz bütçesi fazla deil bende çalışarak almıştım onun yerini belkide dolduramicam ama ufakta olsa olsun sadece acı geçsin lütfen bana yardım edin

    1. Papağan Sahibi Hakan Hakan dedi ki:

      Merhabalar Mehmet, öncelikle geçmiş olsun. Umarım tez zamanda kaybettiğin papağanın yerini dolduracak yeni kuşlar edinirsin. Sultan papağanı veya cennet papağanlarını öneririm. Hem bütçe bakımından uygun hemde ev ortamına, sana ve etrafa uyumları hızlı olabilecek türlerdir.

  11. Papağan Sahibi Ahmet KAPLAN Ahmet KAPLAN dedi ki:

    Öncelikle herkese merhaba demek istiyorum ben Cennet papağan yavrusu edinmek istiyorum bulunduğum bölge Muğla bu bölgeye yakın cennet papağanı besleyen kişiler varsa bana ulaşır larsa sevinirim tel 542 405 88 63

  12. Papağan Sahibi HAYVAN sever HAYVAN sever dedi ki:

    Ben papağanları çok seviyorum ama bütçemiz uygun değil papağan sahiplendirmek isteyen varsa çok iyi bakarım daha önceden muhabbet kuşum olmuştu 9 yaşına kadar baktım 6 ay önce öldü ve cidden çok üzüldüm neyse dediğim gibi papağan şekillendirmek isteyen yorumumun altına yorum atsın ben telefon numaramı veririm.

    1. Papağan Sahibi Ömer Yetim Ömer Yetim dedi ki:

      samimiyetine güveniyorum ilgilenen varsa iletişime geçsin.

      1. Papağan Sahibi Efe eren Efe eren dedi ki:

        Merhaba kuşnuz hakkinda bilgi verebilirmisiniz ömer bey ve konum olarak hangi ildesiniz bakabileceğime inaniyorum

    2. Papağan Sahibi Ömer Yetim Ömer Yetim dedi ki:

      Merhabalar, arkadaşımıza yardımcı olmak isteyen üretici arkadaşlar iletişime geçmenizi bekliyoruz. Konunun takipçisiyiz.

  13. Papağan Sahibi ARİF ARİF dedi ki:

    MERHABA LAR SİZCE SULTAN PAPAĞANIMI ALMALIYIM YOKSA CENNET PAPAĞANIMI BİDE EN ÇOK PİSLETEN KİM

    1. Papağan Sahibi Doruk Doruk dedi ki:

      Pp merhaba arıf en cok pısleten sultan papagnı
      Ama cennet papagnıda bı okadar yaramaz egıtıcem dıyorsan ya kucuk cennet papagnı al yada butcen varsa sultan al sultanın dıskısı bırazdaha buyuk ama yınede bence sultan hem sultanlar sızın le vakıt gecırmeyı daha cok sevıcektı cennet ler yaramaz ve evınde kablalo bırakmaz ama yınede sen bılıraın

      1. Papağan Sahibi Ömer Yetim Ömer Yetim dedi ki:

        Merhaba Doruk, aktarmış olduğun bilgiler için teşekkür ederiz. Biz de Doruk’un verdiği bilgilere katılıyoruz.

  14. Papağan Sahibi Seminay Seminay dedi ki:

    Cennet papağanim çok ısırıyor onu nasıl uysallastirabilirim yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler