Blog
Tehlikeli Hayvanlardan Nasıl Korunmalıyız?
Hayatla sürekli iç içe bulunmakta olan insanoğlu bu iç içe olmanın getirdiği çevresel etki ve iletişime maruz kalmıştır. Doğada varlığını korumak isteyen insan, bu etkileşim içinde bulunduğu çevrede tehlike oluşturabilecek etmenlere karşı tetikte olmalıdır. Varlığını tehdit eden her saldırıya karşı kendini savunabilmelidir.
Paniğe Kapılmamak
Saldırma ihtimali olan hayvanın bu içgüdüsel hırçınlığını ortaya çıkarmamak, üstüne gölge düşürmek ve hayvana ortamın güvenilir bir ortam olduğunu yansıtabilmek için sakinliğin korunması gerekir.
Hayvanı İlgi Odağı Haline Getirmemek
Tehlikeli olduğu varsayılan hayvanı sürekli olarak gözaltında tutmak ve bakışa maruz bırakmak hayvanın kendini savunma güdüsünü tetikleyici bir etki yaratacak. Harekete geçen bu güdü de size saldırı olarak yansıyacaktır.
Hayvanın Özel Alanına Girmemek
Saldırıdan Kaçarken Dikkatli Olmak
Hayvanın saldırısı başladıktan sonra kaçmaya başlarsınız ve bu kaçma panik içerir. Panik içermesi sebebiyle faaliyetinizde dikkatsizlik yaşanabilir. Kaçarken gittiğiniz yönü, bastığınız yeri ve yolun üzerinde olan engelleri göz önünde bulundurmanız gerekir. Hayvan, peşinizde ne kadar uzun süre takip içinde bulunursa saldırganlığı da o nispette artacak ve yaptığınız en ufak bir hata size büyük zararlar getirecektir.
Hayvan Sahibinin Hayvan Üzerindeki Kontrolüne Dikkat Etmek
Hayvanın yanında sahibi bulunuyorsa sahibinin hayvanı kontrol edebilme niteliğine dikkat etmek ve ona göre tavır almak gerekir. Hayvan kontrolü yeterli olan bir bireyin yanında bulunan hayvandan korkmamanız ve endişe kapılmamanız gerekir. Hayvan saldırı girişiminde bulunsa da kontrol edebilme yeterliliği olan sahibi bu girişimi engelleyecektir.