Blog
Muhabbet Kuşu Neden Titrer?
Muhabbet kuşları, evcil hayvanlardan olan ve en sevilen hayvanlar arasında yer alıyor. Zaman zaman muhabbet kuşlarında hastalıklar meydana gelebilir. Genellikle titreme olarak meydana gelen hastalıkta kuşun üşüdüğü için titrediği düşünülür. Titreyen bir muhabbet kuşu, kaslarını hızlı hızlı hareket ettirdiğinden dolayı ısınmaya çalışıyordur. Farklı nedenlerden dolayı olabileceği düşünüldüğünde kuşu daha sıcak bir ortama almak gerekir. Muhabbet kuşu neden titrer sorusunun bir diğer yanıtı da stres ve endişe olabilir.
Kendini tehlikede hisseden ve endişe eden muhabbet kuşu da titreme belirtisi gösterebilir. Bu nedenle kuşların kendini sevdirmediği durumlarda zorla sevmemek onları endişeye sokmamak gerekir. Sizler de bir muhabbet kuşuna sahipseniz bakımını ve ortama alışma sürecini en iyi şekilde yapmanız gerekir. Evinize yeni aldığınız kuş ortama alışma sürecinde de stres yaşayabilir ve titreme belirtisi gösterebilir. Eğer bu titreme belirtisi geçmiyorsa en kısa zamanda bir veterinere götürmeniz gerekir.
Muhabbet Kuşu Kanat Titremesi
Muhabbet kuşlarında en sık rastlanan hastalıklardan biri titreme hastalığıdır. Bu hastalığın birden fazla nedeni olabilir. Genellikle üşüdüğünden dolayı titreme gösteren kuşlar, farklı nedenlerden dolayı da titreme gösterebilir. Bir muhabbet kuşunun yeni evine alışma süreci uzun zaman alabilir. Bu nedenle zorla alıştırmaya çalışmadan kendi haline bırakılması gerekir. Korktuğunda, endişe ettiğinde, stres altına girdiğinde kendini titretebilirler. Ya da muhabbet kuşunun tiki olabilir. Muhabbet kuşu kanat titremesi nedenlerinden biri de cereyanda kalmış olması olabilir.
Kuşun bulunduğu ortamda havalandırmak için açılan camlar uzun süre açık kaldığı durumda soğuk kapabilir ve titreyebilir. Işıktan rahatsız olan muhabbet kuşları da titreme belirtisi gösterebilir. Bu titremelerin sebebini daha iyi anlayabilmek için muhabbet kuşunuzu veterinere götürebilirsiniz. Tedavi olmadığı taktirde daha büyük sorunlar ile karşı karşıya kalabilir.
Muhabbet Kuşu Kanat Hastalıkları
Muhabbet kuşlarının en hassas olan bölümleri kanatları ve tüyleridir. En sık karşılaşılan kanat hastalıkları arasında dökülme durumu yer alıyor. Muhabbet kuşu kanat hastalıkları kendiliğinden düzelebilen ve tedavi edilmesi gerekenler olarak ayrılabilir. Soğukta kalan kuşlarda titreme belirtisi meydana gelebilir. Bu durumda muhabbet kuşunun sıcak ortama alınması gerekir. Kısa süre içinde ısınan kuşun titremesi de sona erecektir. Kanatların kırılması ya da incinmesi durumunda kanatlı hayvan veterinerleri tarafından tedavi edilmesi gerekir.
Eğer muhabbet kuşunuz uçamıyorsa, kanatlarını açamıyor ve ötüyorsa mutlaka kısa süre içinde veterinere götürmeniz gerekir. Daha fazla acı çekmemesi için önem vermeniz gereklidir. Muhabbet kuşları en hassas evcil hayvan türleri arasında yer aldığından dolayı özenle bakılması gerekir. Sizler de bu sebeple kuşunuzu sıkmadan ve zorlamadan ortama kendi alışmasını sağlayabilirsiniz.
Muhabbet Kuşu Kanat Kırılması
Kanat kırılması, tüm kuş gruplarında acil olarak tedavi edilmesi gereken hastalıklar arasında yer alıyor. Kuşların hayatlarına sağlıklı olarak devam edebilmeleri açısından kırılmış olan kanada yapılan ilk yardım önem taşır. Muhabbet kuşlarında da meydana gelebilecek olan kanat kırılması önem verilmesi gereken hastalıklardandır. Muhabbet kuşu kanat kırılması belirti olarak uçamama ve kanatlarını hareket ettirememe olarak kendini gösterir. Eğer sizin de muhabbet kuşunuzun kanadının kırıldığını düşünüyorsanız, kanatlarını daha faza hareket ettirmemeniz gerekir. Kanat kırılması, uçarken düşmesi durumunda ya da sert darbe aldığında meydana gelebilir. Oldukça hassas bir hayvan olduklarından dolayı uçarken müdahale etmemeniz gerekir. Kendilerini rahat hissedecekleri geniş bir alanda uçmalarına izin verebilirsiniz. Kanadı kırılan muhabbet kuşunuzun en kısa sürede tedavi olması için vakit kaybetmeden güvenilir bir veteriner kliniğine götürebilirsiniz.
bir muhabbet kuşum var hic sogukta kalmadı sürekli oda sıcaklığındaki bir ortamda streste yapmadı ya da hasta gibi de halsiz gozuköuyor yani enerjisi yerinde ama kanatlarını surekli titretiyor nedeni ne olabilir yoksa tik gibi birsey mi
Kuşumun Kanada’ları titriyor sürekli gözlerini kapatıyor.Ne yapacağım
Suan durumu nasil geçti mi