Blog
Konur Papağanı Fiyat
Konur papağan fiyatları, kuş meraklılarının özellikle papağana ilgi duyanların sıkça takip ettiği bir konudur. Renkli görüntüsü, uzun kuyruğu, meraklı yapısı ve dost canlı olmasından ötürü ilgi duyulan bir tür haline gelmiştir.
Kolay evcilleştirilebilir olan ve bakımı oldukça basit olan bu papağan türü petshoplarda ve kuş pazarlarında bulunabileceği gibi, internet üzerinden kendi papağanını satmak isteyen insanlardan da pazarlıklı bir fiyat ile alınabilir. Konur papağan fiyatları petshoplarda ve kuş pazarlarında daha yüksek bir meblağda satılırken, sahibinden almanız ortaya bir pazarlık payı da çıkaracaktır. Fiyatları, renkleri, görüntülerine ve yaşına göre değişiklik gösterebilir. 2021 yılında ön gördüğümüz fiyat aralıkları minimum 2.500₺ ile 5.000₺ arasında değişiklik göstermektedir.
Konur Papağanı Özellikleri
Konur Papağan fiyatları, en başta fazla gibi gözükse de özelliklerine bakınca buna değeceği düşünülür. Çok fazla yavrulayan bu papağanlar ev için evcilleştirilmiş halleri 2 kez yuvalanabilirler. Oldukça renkli, zeki ve oyuncu olan bu kuşların cinsiyeti erkek ve dişi olarak dıştan ayırt edilemiyor. Cinsiyetleri ancak 2 yıldan sonra belli olur. Yaklaşık 5 yıla kadar yaşama süreleri vardır. Parlak ve renkli tüylere sahip olan bu papağanların genç olanları daha mat renkli tüylere sahiptir.
Alacağınız papağanın genç olmasını istiyorsanız tüy renginden ve gagasının açık renkli olmasından anlayabilirsiniz. Kuş meraklılarının ilk görüşte çok beğeneceği görüntülerinin ardında bir dezavantaj taşırlar. Yüksek seslere sahiptirler ve sürekli yüksek bir tonla öterler. Bu özeliğini göze alarak satın almanız gerekir.
Konur Papağanları Üreme ve Beslenmeleri
Rahatça ve çokça üreyebilen bir papağan çeşididir. Kendi doğal ortamlarında çok üreyen bu türü evcilleştirdikten sonra bir iki kez yavrularlar. Üreme için follukları daima hazırda bekler. Yapmanız gereken tek şey üreme dönemlerinde onları ayrı ve daha temiz bir kafese almaktır. Üreme dönemlerinde bağışıklıkları daha zayıf olur ve folluklara parazitler bulaşabilir bu yüzden titiz davranmanız gerekir.
Beslenmeleri oldukça zahmetsizdir. Meyve, yemiş ve tohumlar ile beslenmenin yani sıra çok nadiren marul ya da ıspanak da verilebilir. Tabi bunu asla aşırıya kaçırmamanız gerekir. Ayrıca brokoli de verilebilir, papağanlar için oldukça sağlıklı bir besindir.
Abi dün petogonya konur papagan aldım 3 yaşında sahini hiç kafese koymamış ayakkabılıgın üstüne yuva yapmış suan büyük kafeste ama sabaha kadar öttü Bi saga Bi sola gidiyor 1 günü birşey yemedi içmedi