Market adı altında olan her bir ürünün pazar değeri de olmalıdır. Sektör farklılığı olmaksızın pazar değeri arz ve talep doğrultusunda değişir. Arz ve talebin olması için de insan popülasyonu ve bu popülasyonun istekleri olması gerekir ve bu insan popülasyonunun ihtiyaçları doğrultusunda market belirlenir ve hayata geçirilir. Yeterlilik durumu da göz önünde bulundurulmalıdır.
Hayvan Beslemelere Elverişli Bölgeler Var mıdır?
Söz konusu hayvan olunca arz ve talep ten daha farklı unsurlar karşımıza çıkıyor. Bunların en önemlilerinden bir tanesi bulunulan ortamın kültürü, çevresi ve yaşayış tarzıdır. Durum böyle olunca bize de haliyle ülkemizin kültür farklılıklarını değerlendirmek kalıyor.
Her bir yanı cennet olan ülkemizin doğusu ile batısını bu konumda yani hayvan marketleri konusunda aynı kefeye koymak dilersiniz ki mantıklı olmaz. Hayvanlar birçok insanın hayatını güzel ölçüde değiştirip yalnızlıklarını gidermişlerdir ve bu şekilde kabul edip ön yargılarımızı eritip bu çerçeve içerisinde hayvan sahiplenmeyi gelecek nesillerimize iletmemiz gerekir.
Yoğunluk ve Taleple Doğru Orantılı Market Oluşumu
Ülkemizin batı taraflarına baktığımızda daha Avrupa tarzında bir yaşam görüyoruz ve evcil hayvan sahipleri daha sık karşımıza çıkıyor ve bunu rahatça görebiliyoruz. Buna bağlı olarak da insanlar yoğun bölgelerde, hayvan sahibi insanların isteklerine cevap verebilecek şekilde hayvan marketleri sektörüne yönelmişlerdir.
Bu durumda hayvan marketi daha çok hangi bölgelerde bulunur? sorusuna cevap olarak ülkemizin batı bölgesinde hayvan marketlerinin yoğunluğunu daha çok görebiliriz diyebiliriz.
Şüphesiz hepimizin hayvanlara değer verdiğini ve isteyip te hayvan sahibi olamayan birçok kişi olduğunu biliyoruz. Hayvan marketlerinin tüm ülkemiz genelinde olması ve isteyen her bireyin özgürce hayvan sahiplenip doğal yaşama bir nebze de olsa destek olması ülkemiz ve toplum için ne güzel bir davranış olurdu.