Taklit ve konuşma yeteneği ile ön plana çıkan papağanlar evde en çok beslenmek isteyen hayvan türü papağanlardır. Eğitimle evcilleştirilebilen papağanlar cana yakın ve dost canlısıdır. Konuşma özellikleri ile sahibine eğlenceli zamanlar yaşatabilir. Evde papağan beslemek için pek çok farklı tür vardır. Bunlardan biri de Caique papağanıdır. caique papağanı satın al açısında 1.000₺ ile 4.000₺ arasında değişiklik gösterir. Güney Amerika bölgesi anavatanı olan bu papağan türü en eğlenceli ve sevecen papağanlar arasında öne çıkmaktadır.
Caique Papağanı Özellikleri
Caique papağanı doğal yaşam ortamlarında kuluçka dönemlerini ağaç kovuklarında geçiren bir tür. Kuluçka dönemini bitirdikten sonra ise ağaç tepelerinin yüksek noktalarında yaşamını sürdürür. Bu papağan türü sürü haline yaşar ve en az 30 kişilik gruplar oluşturur. Bu şekilde hem kendilerini korur hem de ihtiyaçlarını giderir. Ağaç tepelerinde bulunan tohumlar ve meyveler onların gıdalarıdır. Kendi türü arasında iletişimi yüksek sesle sağlarlar Tehlike anlarında oluşturdukları sinyalle iletişim kurarak kendileri ve sürüyü korumaya çalışırlar.
Caique Papağanı İçin Evde Yaşam Alanı
Caique doğal yaşam alanlarında yüksek ağaç tepelerinde yaşadığı için ev ortamında beslenme sürecinde de rahat hareket edebileceği bir alana ihtiyaç duyar. Uçma konusunda zayıf bir yeteneği olsa da hareketli bir kuştur ve gün içerisinde hareketsiz kaldığında huysuzlaşabilir. 2 metreye 1 1 metre olacak şekildeki bir yaşam alanı onlar için ev ortamındaki en iyi ölçüdür. caique papağanı satın al açısından farklı değişiklikler gösterebilir.
Caique Papağanı Nasıl Beslenmelidir?
caique papağanı satın al olarak uygun olsa da beslenme ve bakım konusunda özen gösterilmesi gereken bir papağan türüdür. Şakayı seven ve yaramaz papağan türlerindendir. Gün içerisinde elenmeyi, hareket etmeyi ve şakalaşmayı sever. 25 cm gibi ölçüsü ile yaklaşık 40 yıl yaşayabilir. Cinsiyet ayrımı gözle görülmez ancak DNA testi yapılırsa ortaya çıkabilir. Evde beslenme sırasında tahıllar, tohumlar ile birlikte mısır, farklı meyve çeşitleri, havuç ve pareket yemleri de tercih edilmelidir. Havuç ve mısırları kemirebilir. Ancak meyve ile beslemek istediğinizde meyveleri dilimleyerek vermelisiniz.