Blog
Papağan Oyun Alanı Yapımı
Papağan çok akıllı ve sosyal bir kuş türüdür ve bir kafesin içine koyarsak canları çok sıkılabilir. Konuşkan bir canlı olan papağanlar insanlarla en çok etkileşim içinde olan canlılardandır diyebiliriz. Bu yüzden papağanları kafeslere hapsetmemeli onlara oynayabilecekleri eğlenceli alanlar sunmalıyız. Biz papağanımıza Ne kadar ilgi gösterilirse papağan oyun alanı yapımı işi gerçekleştirilirse ve ne kadar yakın davranılırsa o da sizlere o kadar yakın hisseder ve cana yakın davranır belki de söylenilen şeyleri tekrar edebilir.
Papağanın Özellikleri
Papağanlar kuş türleri içinde beyni en gelişmiş olan kuştur ve bu özelliklerinden ötürü duydukları sesi kolayca taklit edebilirler ve hafızalarına kaydederler. Dış görünüş olarak oldukça alımlı olan papağanlar rengarenk tüyleri ve heybetli gövdeleriyle çok dikkat çeken kuşlardır. Bu özelliklerinden ötürü çok tercih edilen papağanlar, binlerce yıldır evcil hayvan olarak beslenmiştir, papağanların birçok çeşidi bulunmaktadır.
Papağan Eğitimi
Hangi papağan türünü tercih ettiğinizin bir önemi yoktur. Evinize yeni gelen dostunuzun ortama alışması için zaman tanımalısınız ve papağan oyun alanı yapımı işi sayesinde ona sağladığınız imkanlar dahilinde papağanınızın ortama adapte olması ve alışma süreci daha çabuk gerçekleşecektir.
Papağanınız yaşam alanınıza gelmeden önce ortama uyum sağlaması için gerekli hazırlıkları yapmalısınız ve yaşayacağı alanı konforlu hale getirmelisiniz aksi durumda bu hazırlıkları yapmazsanız papağanınız stres altına girer ve sizden korkabilir. Bu yüzden papağanınızın yaşam alanına özen göstermelisiniz ve sevimli dostunuzla bol bol vakit geçirmelisiniz.
Papağanınızın kafesi evinizde veya iş yerinizde çok vakit geçirdiğiniz alanda bulunmalıdır. Papağanınızın kafesi doğrudan güneş alan veya rüzgâra maruz kalan bir alana konulmamalıdır. Ortama uyum sağlaması için yanına sık sık gidip sohbet edebilir ve papağan oyun alanı yapımı işini deneyebilirsiniz.
Papağanın Konuşma Eğitimi
Papağan alan insanların en çok merak ettiği sorulardan biri de ”Papağanım nasıl konuşur?” sorusudur. Bazı insanlar özellikle konuşan papağan almaktadırlar fakat papağanın bakımı bu noktada bitmez, papağanınızın eğitimi ve bakımı konusunda yazıları okumalı, papağan oyun alanı yapımı işini gerçekleştirmeli ve videoları izlemelisiniz aksi taktirde kuşunuza bakamazsınız, sizden korkar ve yaklaşmaz ve sonra başka birisine sahiplendirmeye ve satmaya çalışırsınız.
Doğru Papağan türünü seçerseniz eğitimini ve bakımını diğer türlere oranla kolaylıkla yaparsınız. Aksi takdirde gerçekten papağanınızı konuşturmak için gereğinden fazla vakit gerekebilir. Papağanınıza uygun ortamı oluşturduğunuzu ve doğru papağan türünün seçildiği düşünüldüğü zaman papağanınızla doğru iletişim kuracak bir ortam sağlayıp onu korkutmadan eğitmeye başlayabilirsiniz kuşunuza yeni kelimeler öğretebilir onunla bir arkadaşınızmış gibi sohbet edebilirsiniz.
Papağanın Beslenmesi
Papağanları beslerken yapılan en büyük hata onları ömürleri boyunca çekirdekle beslenilmesidir. Fakat papağanımızın uzun ömürde yaşanması isteniliyorsa doğanın hayvanlara ve insanlara sunduğu vitaminlerden sebzelerden meyvelerden tahıllardan faydalanılmalıdır. Papağan oyun alanı yapımı işini gerçekleştirirken beslenme ihtiyacına göre eklemeler de yapılabilir.
Papağanların beslenme alışkanlıkları türlerine göre değişkenlik gösterir. Papağanlar beslenme alışkanlıklarına göre iki gruba ayrılır birinci grup tohum-çekirdek ağırlıklı beslenirken ikinci grup meyve-sebze olarak geçer.
Papağan Beslerken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Papağanları beslerken çok dikkat edilmelidir çünkü bazı besinlerden çok etkilenebilmektedirler. Bu maddeler vücutta toksin olarak tanınmaktadır ve papağanın ölümüne bile neden olabilmektedirler. Avokado, kafein, tütün, süt, çikolata, kiraz ve şeftali çekirdeği, mantar ve soğan papağana asla verilmemesi gereken gıdalardandır. Bazı yiyecekleri oldukça sevmektedirler. Onun dışında yine de sevdiği bu yiyeceklerin sık sık verilmemesi gereklidir. Sevdiği yiyeceklerden belli bir miktar kadar belli sürelerde verilmesi önerilir. Böylece birçok farklı yiyecekten farklı ve faydalı besin değerleri kazanacaktır.
Merhabalar kırmızı alındı amazon papaganim var. 3 buçuk aylık ısırıyor. Ne yapmalıyız. Bize geldiğinde kuyruğu yoktu. Kanatları kesikti ve çok ürkmustu biraz biraz alıştı ama 4 yas kızım var ısırıp parmağını koparacak hale getirdi ne yapabilirim yardım edin