Blog
Papağan Eğitimi Fiyatları
Ne için ve kim için olursa olsun, eğitim profesyonel bilgi ve deneyim gerektiren bir uğraştır. Kişilerin bilgi olmadıkları işte ön plana çıkmaya çalışmaları ve daha da ötesine giderek bu konuda eğitim vermeye cüret etmeleri, sakıncalı sonuçların ortaya çıkmasına neden olabilir. Bu durum, papağanların eğitilmesinde de geçerlidir. Oldukça hassas olan ve kolay etkilenebilen papağanlar, var olan yeteneklerinin geliştirilmesi için eğitime ihtiyaç duyarlar. Bu eğitimin, papağan eğitme konusunda bilgi birikimi olan kişiler tarafından verilmesi gereklidir. Petshoplardan ya da kulaktan dolma bilgilerden hareketle papağanlar eğitilmeye çalışılmamalıdır. Papağan eğitimi fiyatları hakkında kesin bir fiyat söylemek mümkün değildir, ancak bu konuda hizmet veren kişilerden detaylı olarak bilgi almak mümkündür. Ayrıca internet üzerinden de deneyimli kişiler tarafından hazırlanmış olan eğitim setlerine ulaşmak mümkündür.
Yabani Papağan Nasıl Evcilleştirilir?
Aslında yabani papağan ve evcil papağan diye bir ayrım yapmak doğru değildir. Papağanlar, normal durumda doğada yaşayan hayvanlardır. Ancak insanlar ile kolay uyum sağlayabilmesi nedeni ile evlerde de arkadaş olarak papağan beslenebilmektedir. Bu amaçla edinilen papağanların neredeyse tamamı doğadan elde edilmektedir. Bunun yanı sıra var olan papağanların çiftleştirilmesi yolu ile de yeni papağanlar ortaya çıkabilmektedir. Doğadan alınan papağanların ya da yeni doğan papağanların evcilleştirilmesi ve ev halkına uyumlu hale getirilmesi için en uygun yöntem eğitimdir. İyi bir eğitim ve uygun bir ortam sağlanan papağanlar, eğitim sürecinde daha olumlu sonuçlara ulaşabilmektedir.
Sultan Papağanı Eğitimi
Papağan eğitmenlerinin en kolay şekilde eğitebildikleri papağanlardan biri de sultan papağanlarıdır. İnsanlara çok yakın ve samimi olması, cins olarak eğitime ve bazı özelliklere yatkın olması sultan papağanlarının tercih edilmesinin başlıca nedenidir. Ancak eğitilmesi kolay olsa bile bilinçsiz kişiler tarafından bu işe girişilmemelidir. Sultan papağanlarının eğitimlerinde en önemli etken çevredir. Eğer papağan kendisini bulunduğu ortama ait hisseder ve kendisi ile ilgilenen kişilerle olumlu bir iletişim kurarsa eğitilmesi büyük ölçüde kolaylaşır. Bu durum tersten ele alındığında, yani papağanlar sevmedikleri bir ortamda ve ısınamadıkları kişiler ile birlikte olursa eğitimden beklenen verimin alınması zor olacaktır.
Papağan Yaşam Alanı Nasıl Düzenlenir?
Papağanlar açısından yaşam ortamı oldukça önemlidir. Papağanlar özgürlüklerine düşkün hayvanlardır. Bu yüzden de kafesleri hele ki demir kafesleri hiç sevmezler. Bu yüzden de papağanlar için yaşam alanı hazırlanırken kafes kullanılmaması önerilmektedir. Bunun yerine ahşap tünekler ya da üzerinde gezip oynayabileceği toprak alanlar, yeşillikler ve doğadan farklı ürünler kullanılabilir. Ancak papağanların zaman zaman dışarı çıkarılmaları ve parkta bahçede gezdirilmeleri, mutlu hissetmeleri açısından gereklidir. Bir defa sahibine alıştıktan sonra papağanlar kafese konulmadan elde dışarı çıkarılabilir. İyi bir eğitimden geçmiş ve sahibine sadık hale gelmiş olan papağanlar, dışarı çıkarıldıklarında kaçma eğilimi göstermezler.
Merhaba 3 yıldır jago papağanım var hala elime gelmiyor kaçıyor ne yapabilirim
Meraba sultan papaganim pied cinsi belli değil nerede yeriniz ucretlinegitmenmisiniz