Blog
Papağan İthalatçıları
Papağan kıvrık gagalı, etli ve kalın dilli, parlak tüylü bir görünüme sahiptir. Ayakları kısa, ikisi önde ve diğer ikisi arkada olmak üzere toplamda dört parmağa sahiptirler. Sıcak yerlerde yaşarlar. Papağanlar, güçlü hafızaları sayesinde söylenen sözcükleri unutmaz ve anlamlarını bilmeden sürekli tekrarlar. En çok konuşan tür ise jako’dur. Jako’lar Afrika Gri papağını olarak da bilinir, en zeki papağandır ve 1500’den fazla kelime ezberleyebilir.
Beslenmesi için;
- katı yumurta,
- haşlanmış patates,
- tuzsuz ay çekirdekleri,
- zeytin ağaçlarının meyveleri,
- mısır verilmelidir,
- fıstık,
- yulaf,
- buğday,
- pirinç,
- arpa,
- fındık
içerikli yemler verilmelidir.
Jako’lardan sonra ise en zeki tür olarak Sultan papağanı yer alır. Sultan papağanları daha çok ıslık çalmaya eğilimlidir. Doğal yaşam alanı ise Avustralya bölgesidir.
Beslenmesi için;
- darı dalı,
- çekirdek,
- kuru incir içi,
- havuç,
- armut sapı,
- kiraz sapı,
- buğday,
- beyaz darı,
- sarı darı,
- kırmızı darı,
- ay çekirdeği,
- kara buğday
içerikli yemler verilmelidir.
Konuşan papağanların yanı sıra konuşmayanları da var tabii ki buna örnek olarak Cennet papağınını verebiliriz, minik boyutuyla sevimli bir türdür. Cennet papağanları müziğe karşı oldukça duyarlıdır, onları genel de çalan müziğe eşlik ederken görebiliriz. Erkek papağanlar dişilerden çok daha iyi konuşur.
Doğal Yaşamından Alınarak Kfes Hayatına Getirilen Papağanlar Ne Kadar Yaşar?
Kafeste yaşayan papağanların 30-40 yıl arası yaşadığı gözlemlenirken nadir de olsa 50 yıl yaşayanları da görülmüştür. Ortalama yaşamları 70 yıl olan papağanların 350’den fazla türü vardır. Dağılımları ise Afrika, Amerika, Asya ve Okyanusya’nın tropikal orman bölgeleri şeklinde olur. Türkiye’de ise yeşil ve iskender olmak üzere iki adet papağan türü vardır. Papağanlar toplu, sürü halinde yaşarlar. Kuşlar sınıfı içinde beyinleri en gelişmiş olan papağanlar, sebep-sonuç ilişkisi kurmakta çok başarılıdır, buna örnek olarak telefon çaldığında ”alo” kapı çaldığında ise ”kim o” gibi kelimeleri söyleyebilirler.
Doğal Yaşamdan Gelen Papağan Eğitimi ve Konuşturulması
Papağanlara verilen eğitim çok önemlidir, ona yeni alışkanlıklar kazandırılıp onunla bağ kurmak gereklidir. Papağanlarınızı asla şartlandırmamalısınız, şartlanmış bir papağanın davranışları çok çabuk bozulur yapmaması gereken bir şeyi yapmak için fırsat kollar, ılımlı bir yaklaşımla papağanınıza güzel bir eğitim verebilirsiniz, bir şeyi yapmaya veya yapmamaya ikna edilmiş papağan ruhsal olarak sağlıklıdır ve öğretilen davranışı benimseyerek sürdürmeye devam eder.
Papağanların konuşma yetenekleri aynı tür içinde bile farklılık gösterebilir, elde yetişen papağanlar insan sesine daha çok aşina olduğundan dolayı daha erken konuşabilir. Bir kuşu konuşmaya başlatmak için aslında bir yol yoktur, tamamen sabır ve tekrar etme meselesidir. Onunla düzenli olarak konuşma aynı kelimeleri tekrar etmek gerekmektedir.
Papağan Ticareti Yaparken Oluşan Hastalıklar Ve Tedavileri
Papağan Humması (Ateşi): Hücrede meydana gelen, yaşamaya başlayan bakteriler tarafından oluşur, bu hastalığın belirtileri, iştahsızlık nefes güçlüğü, depresyon, ishal, gözde çapaklanmadır. Bu belirtileri erken yakalayıp en kısa sürede papağanımızı veterinere götürmezsek ölümle sonuçlanabilir, tedavisinde veteriner tarafından verilen doğru antibiyotik ilaçlar kullanılır.
Polyama virüsü: Karında şişkinlik, iştahsızlık, kusma, kilo kaybı ve dehidrasyon başlıca belirtileridir, aynı zaman da bu virüs, aynı şekilde virüs bulaşmış olan bir kuştan da bulaşabilir. Ölümcül olan bu virüs genellikle genç kuşları hedefine alır. Bu virüse karşı papağanınız yavruyken aşı yaptırmak virüsten korunmanın kesin ve kalıcı çözümüdür. Polyama virüsüne yakalanan kuş için maalesef henüz bilinen bir tedavi yöntemi bulunmamaktadır.
Giyardiya Kisti: Parazit olarak bilinen bu hastalık yine başka bir diğer hasta kuştan bulaşabilir, belirtileri ishal, ciltte kuruluk, kaşıntı ve kilo kaybıdır. Yine antibiyotikle tedavi edilen bu hastalıktan korunmanın en iyi yolu papağanınızın kafesini sürekli temiz tutmanızdır.
Mrb babagan lasim
tmm hangi ırk istersin