Videos de Loros

Los Loros Cacatúa Blancos Son Lindos

Los loros cacatúa blanca son una especie de ave de color blanco que se encuentra en la región que cubre las Islas Salomón desde la península de Malaca y Australia. También se la conoce con el otro nombre de «Cacatúa blanca». Hay muchas especies de loros blancos, pequeños y grandes. Cada especie de loro blanco tiene sus propias cualidades. El plumaje de este animal, que tiene un color puro, es brillante y blanco. Su tamaño es grande en comparación con las aves normales. Dado que su color es blanco, la contaminación del aire en su entorno natural y la falta de limpieza de su entorno han reducido el atractivo de sus colores, incluidos los loros domésticos. Jul. Si se mantiene bien cuidado, sus plumas blancas brillantes y vibrantes son llamativas. Los animales que se encuentran en la zona cálida satisfacen sus necesidades nutricionales con diversas plantas, frutas, verduras y alimentos para animales.

Häufig gestellte Fragen über Kakadus

Kakadu Papağanı Hakkında Bilgi
İnsanlara karşı cana yakınlığı ile bilinen kakadu papağanı, bu cana yakınlığı sayesinde en çok tercih edilen kuş türleri arasında yer alır. Kakadu papağanlar, oyunu seven, sevecen ve sosyal olan kuşlardır. Kakadu papağanlarının sosyal ve oyunu seven kuşlar olması sebebiyle kafesleri büyük ve papağan oyuncakları sayısı fazla olmalıdır. Kakadu papağanlarının kökü Avusturalya ve Pasifik Adaları’nın güneyinden gelmektedir. Bu papağan cinsinin en belirgin özellikleri kemirme özelliği ve sahiplerine çok düşkün olmalıdır. Serbest bırakıldığında eşyalarınıza zarar vermesini istemiyorsanız kakadu papağanınızın kafesini oyuncaklarla doldurmanızda fayda var. Sahibine olan düşkünlüğü sebebiyle sahibini kıskanabilen kakadu papağanları sahibinin çevresindeki insanlara karşı oldukça fazla sert ve gergin olur.
Papağan Hangi Renk Olur?
Birçok canlı renk barındırabilen kuş olan papağanlar tüylerinde mavi, sarı beyaz, siyah ve kırmızı olabilir. Yeşil renkli papağanlar doğa içerisinde o kadar iyi kamufle olur ki çoğu zaman fark edilmez bile. Renklerine göre türleri olan papağanlar renkleri sayesinde çeşitlilik oluşturmaktadır. Beyaz papağanlar grubunda bulunmakta olan kakadu papağanı beyaz kakadu ve sarı taçlı kakadu olarak iki gruba ayrılmaktadır. Beyaz papağan denildiği an akla ilk gelen kakadu papağanının vücudunun çok büyük bir kısmı beyaz renklidir. Sarı taçlı kakadunun beyaz kakadudan tek farkı ise sarı taçlı kakadu papağanının başındaki taç kısmı açık sarı renginden oluşmaktadır. Bunlar dışında bazı kuşlarda da beyaz renk görmeniz mümkündür.
Kakadu Papağanı Kaç Yıl Yaşar?
Genel olarak papağanlar neredeyse sahiplerinin yaşam süresi kadar yaşayabilen kuşlardır. Evde beslenen ve eğitilen yani evcil olan papağanların yaşam süresi doğada yaşam süren papağanların yaşam sürelerine göre daha uzundur. Sebebi ise iyi beslendikleri için genelde daha az hasta olurlar ve yırtıcılara yakalanma olasılığı ve riski yoktur. Kakadu papağanları da 30 ile 60 yıl arasında yaşam sürebilmektedirler. Evcil beslendikleri zaman yaşam süreleri 100 yıla kadar çıkabilir. Kakadu papağanlarının türleri ise farklı yaşam sürelerine sahip olabilmektedir. Beyaz kakadular 40 ile 60 yıl arasında yaşam sürelerine sahipken kükürt taçlı kakadu 20 ile 40 yıl arasında yaşam sürebilmektedir. Kırmızı kuyruklu kara kakadu ise 45 ile 50 yıl arasında bir yaşam süresine sahiptir.
Kakadu Papağanı Kaç Yavru Yapar?
Kakadu papağanları tek eşli olarak bilinmektedirler. Tek eşli olan kakadu papağanları eşlerinin yanında ömürleri boyunca yaşarlar. İbikleri bulunan kakadu papağanları bu ibikleri karşı cinsi etkilemek amacıyla kullanmaktadırlar. Yuva bulmak ve yuva yapmak amacıyla sürüden çift olarak ayrılmaktadırlar. Genellikle aralık ayı ile mart ayı arası çiftleşme sezonu olarak bilinmektedir. Yuvalarını genelde büyük ve uzun ağaçların oyuk kısmına yuva yapmaktadırlar. Genelde çiftleşme ile 2 yumurta bırakırlar. Bu yumurta sayısı bazen 3 e çıkabilmektedir. İki cins de beraber kuluçkaya yatarak 30 gün yavruların yumurtadan çıkmasını, yumurtaların çatlamasını beklemektedirler. Kakadu papağanları 6 yıldan sonra çiftleşme olgunluğuna kavuşan papağanlardır. Yalnızca tek yavruyu yetiştirirler ve eğer ilk yumurta sağlıklı bir şekilde çıkmazsa diğerini yetiştirirler.
Kakadu Papağanı Konuşur Mu?
Papağan aleminin çok bilinen türü kakadu papağanlarının konuşabileceği kelime sayısına göre daha sınırlıdır. Kakadu papağanları kıskanç ve stresli kuşlardır ayrıca ilgi odağının kendileri olmasını isterler. Eğer ilginin çoğunun onlarda olmadığını fark ederler ise kıskanır ve bunun sonucunda hırçınlaşıp kızar size uzak davranır. Diğer papağanlara göre daha az konuşuyor olsa da kakadu papağanları  da konuşur. Normalde bir papağan 500-600 kelime öğrenebiliyorken kakadu papağanları ise 15-20 kelime öğrenebilir ve konuşur. Kakadular normalde de zaten  konuşmalarıyla bilinen bir tür değildir.  Nadir görülen bir şey olsa da bazı kakadular çok net konuşup birden çok sözcük konuşailiyorlar fakat buna karşın genelde birkaç kelime ile sınırlı kalırlar.
Kakadu Papağanı Kaç Kelime Konuşur?
Kakadu papağanının konuşma yetisi diğer papağan türlerine göre daha sınırlıdır. Normal bir papağan 500-600 kelime konuşabiliyor ise kakadu papağanlarında durum böyle değildir. İlgiden çok fazla hoşlanan kakadu papağanları fazla ilgi gösterildiğinde 15 ile 20 kelime arasında kelime öğrenebilmektedirler. Papağangiller familyasının büyük boyda olan çeşitli türlere sahip papağan türü olan kakadu papağanları sadece 15-20 kelime öğrenebilme kapasiteleri olmalarına rağmen oldukça gürültücü kuşlardır. Konuşabildiği kelime sayısı sadece 15-20 den ibaret olan kakadu papağanları eşleri ile ve diğer kuşlar ile jest ve sesler çıkararak iletişim sağlarlar. Bulunduğu bölgenin kendisine ait olduğunu diğer kuşlara belirtmek isteyen kakadu papağanları da ağaçlara veya odunlara vurarak anlatırlar.
Kakadu Papağanı Nasıl?
Ülkemizde epey ilgi gören kuş türleri arasında yer alan kakadu papağanlarının genel olarak yaşam süresinin 60 yıl ile 90 yıl arasında olduğunu söyleyebiliriz. Kakadu papağanını diğer papağanlardan ayıran en önemli özellik kafalarının üzerinde bulunan tüylerdir. Kakadu papağanları birbirleriyle iletişim kurarken bu tüyleri kullanıyor ve ruh değişimlerine göre tüyü kaldırıp indirebiliyorlar. İlgiden fazlasıyla hoşlanan kakadu papağanı sahibini o kadar çok benimser ki kimseyle paylaşmak istemez. İnsanlar ile en kolay iletişim haline geçen ve güçlü bağlar kurabilen kuşlar arasındadır. Oyuncu karakterde olan bu kuşlar fazlasıyla oyun oynamak ister bu sebeple kafeslerinde birçok sayıda oyuncak bulundurulmalıdır. Kakadu papağanları özgürlüğüne düşkün papağanlar olduğundan kafesleri de büyük seçilmelidir.
Kakadu Papağanı Nasıl Eğitilir?
Kakadu papağanlarının yetiştirilebilmesi için en önemli olan şey yaşam alanı yani kafesidir. Özgürlüğüne düşkün olan kakadu papağanları oyuncu bir karaktere sahip olmaları sebebiyle ve özgürlüğüne düşkün olmaları sebebiyle geniş bir kafeste yaşam sürmelidir. Diğer papağanlar kafes içerisinde oyuncak bulunmasından haz etmezler ve kakadu papağanları diğer papağanların aksine kafes oyuncaklarını çok severler. Kakadu papağanları stresten fazlasıyla etkilenen kuşlardır ve stres bu kuşlar için ölümcüldür. Bu yüzden oldukça stresten uzak kalmaları ve fazla fazla ilgi gösterilmesi gerekmektedir. İlgiyi çok seven ve kıskanç olan kakadulara yeterli ilgi gösterilmelidir. Bağışıklığı diğer papağanlara göre daha düşük olan kakaduların düzenli bir beslenme programı ile beslenmeleri takip edilmelidir.
Kakadu Papağanı Ne Yer?
Kakadu papağanlarının beslenmesi tıpkı diğer papağan türlerinin beslenmesi gibidir. Kakadu papağanını sürekli bir şekilde el ile beslemek kakadu papağanlarının sahinine olan güvenini güçlendirir ve karşılıklı bağları güçlendirir. Evde sahibinin beslediği kakadu papağanı doğal ortamda kendisi besinini bulmak zorunda kalır. Doğal ortamlarında orman meyveleri ve farklı tohum çeşitlerini yerler. Bazı kakadu papağanları toprak ve kum yerken de görülebilir. Toprak ve kum yemeleri sindirimlerini kolaylaştırır. Sahiplenilen kakadu papağanı kum ve toprak yiyemeyeceğinden evde sahibinin kafesine mürekkep balığı kemiği asması kakadu papağanının bu ihtiyacını karşılamasına yardımcı olur. Kakadu papağanları aynı zamanda kıvrık gagaları sayesinde kabuklu yiyecekleri de kolaylıkla tüketebilirler. Aynı zamanda kakadu papağanlarına verilen yiyecek olan yemin çok çeşitli ve taze bir şekilde verilmesi beklenir.
Kakadu Papağanı Ne Kadar Yaşar?
Papağanlar genel olarak uzun ömürlü olsa da kakadu papağanlarının ömrü diğer papağanlara göre daha azdır. Türüne göre değişebilen kakadu papağanının yaşam süresi genel olarak 40 ile 60 yıl arasındadır. Evde beslenen yani evcil olan kakadu papağanlarının temiz bir ortamda ve iyi bir beslenmeyle aynı zamanda yırtıcı hayvana yem olma ihtimalinin olmaması sebebiyle yaşam süresi 100 yılı dahi bulabildiği bilinmektedir. Bağışıklığı düşük olan kakadu papağanlarının evde beslenmesi onlarının ömrünün uzama sebeplerinden biridir. Kakadu papağanlarının yaşam süresini arttırmak amacıyla sağlıklı bir şekilde yaşam süreceği bir yaşam alanı yaratmak şarttır. Büyük kafes, yeterli ilgi ve oyuncu karakterlerini gösterebileceği oyuncaklar kakadularının yaşam süresinin uzamasına sebep olabilmektedir.
Kakadu Papağanı Nasıl Beslenir?
Kakadu papağanları kıvrık gaga familyasından bir tür olarak geçmektedir. Kıvrık gagalara sahip olmaları nedeniyle kabuğa sahip olan yemişleri kolaylıkla kırıp yerler. Aynı zamanda ağaç kabuklarının altında bulunan lavralar ve böcekler ile beslenirler. Kakadu papağanlar yapışkan bir dil yüzeyine sahiplerdir. Bu özellikleri beslenmesinde kakadu papağanlarına yardımcı olmaktadır. Doğada yaşayan kakadu papağanları doğada hazır buldukları böğürtlen, üzüm, dut ve çilek gibi sulu meyvelerden tüketmektedirler. Bunların yanında ise bitkilerin kökleri ve tohumlarını da severek tüketirler. Çekirdek ve tohumu bayıla bayıla tüketen kakadu papağanlarının hassas canlılar olması sebebiyle  beslenmeleri her canlı gibi önem taşımaktadır. Bu sebeple kakadu papağanları düzenli ve sağlıklı bir biçimde beslenmelidir.
0 0 oylar
Article Rating
Abone
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları görüntüle