Hastalıklar, Papağanlar

Papağanlarda Probiyotik Kullanımı

Papağanlarda Probiyotik Kullanımı

Versele Laga Probiyotik
Probiyotik
, Papağanlarmızda en sık görülen ve bazen de üzücü sorunlara yol açabilen mikroplar, bağırsak enfeksiyonu etkenleridir. Bunlar kalın bağırsağa yerleşerek normal bağırsak florasını bozmaktadır. Bunun sonucunda ya aşırı ishal, ya da enfeksiyonun hayati organlara atlaması sonucu papağanlar kaybedilmektedir.

Muhabbet Kuşu Probiyotik Ne İşe Yarar?

Ülkemizde sık beslenen papağan cinslerinden olan sultan papağanı, cennet papağanı ve muhabbet kuşu probiyotik yapımı hakkında sizlere en iyi bilgileri bu yazımızda vereceğiz. Muhabbet kuşu doğal probiyotik yoğurt hakkında da bilgi vermeye çalışacağız. Markaların özel yapmış olduğu probiyotik ürünleri hakkında da bilgilere yer vereceğiz.  Özellikle Versele Laga Probiyotik ve diazyme 256 probiyotik takviyesi olarak üretilen ürünler arasında en çok satılan ve hobiciler tarafından tercih edilen markalardır. Muhabbet kuşu probiyotik fiyatları hakkında da geniş bilgiye yer vereceğiz.

  1. Yol Uygun antibiyotikle zararlı mikroplar ortadan kaldırılarak, kanatlı dostumuzun eski sağlığına kavuşmasını sağlamaktadır.
  2. 2.Yol Ağız yolu ile yararlı mikroorganizmalar verilerek, zararlı olanların bertaraf edilmesidir. Bu yararlı mikroorganizmalar, probiyotik olarak adlandırılır.

Muhabbet Kuşu Probiyotik Fiyatları

Diazyme 256 Probiyotik
Probiyotik grubu mikroorganizmalara, laktik asit bakterilerinin yanında maya, endüstriyel fermantasyon, yan ürünler, enzimler ve doğal sindiriciler dahildir. Probiyotiklerin bir diğer kullanılma amacı da stres olgularını azaltmaktır. Probiyotik yem katkı maddeleri sindirim sisteminin normal faaliyete geçmesi ve iştahın arttırılmasında etkilidir. Bacillus subtilis, Streptococcus species ve Aspergüllus species’in baita olduğu 40 kadar mikroorganizma pek çok ülkede güvenli olarak bilinmektedir. Hayvan yemlerine katılmasına müsaade edilmektedir. Bu gruptaki mikroorganizmalar midedeki asit ortamından etkilenmeden bağırsağa geçebilme özelliğini taşımalıdır. Probiyotik bakteriler bağırsağa yerleşebilmek için patojen(hastalık yapıcı) mikroorganizmalar ile yarışır. Probiyotik bakteriler bağırsakta antimikrobiyal maddeler üretirler. Bu çoğunlukla laktik asitlerdir. Laktik asit bağırsak PH’nı azalta’ak asidik bir ortam sağlar. Patojen mikroorganizmaların üreyebilmesini imkânsızlaştırır.

Kanatlılarda bağırsak mikroflorasının %90’ını laktik asit üreten bakteriler(laktobacilluslar) ile fusobacterium türleri oluşturuyor. Geriye kalan%10’ unu ise E.coli, Enterocccus, Clostridium, Staphylococcus, Blostomyces, Pseudomanas ve Proteus türü mikroorganizmalar meydana getirir. Normal bağırsak mikroflorasında 400 türden fazla mikroorganizma bulunmaktadır.

0 0 oylar
Article Rating
Abone
Bildir
guest

14 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları görüntüle
Soru
Soru
3 yıl önce

Lütfen acil Merhaba,benim kuşum bir muhabbet kuşu ve sabah bile çok uyuyor ve salındığında bile(çok enerjik olmasına rağmen şimdi)tüylerini kabartıp kamburlaşıyor.ne yapmalıyım bir bilginiz varsa yazabilir misiniz? kafesin tabanında bazen uzanıyor.uyukluyor.

Soru
Soru
3 yıl önce
Cevapla  cicikus

Yemek ve suyunu içiyor.ancak kambur durup,biraz kabarıp,uyukluyor.

Soru
Soru
3 yıl önce
Cevapla  cicikus

Yemi ve suyunu yiyiyor.ancak kamburlaşıp uyukluyor ve uyuyor.

Soru
Soru
3 yıl önce
Cevapla  cicikus

Yemek ve suyunu yiyiyor ancak kamburlaşıp uyuyor ve uyukluyor.

Soru
Soru
3 yıl önce

Yemek ve suyunu içiyor.ancak uzun bir süredir kambur durup uyuma ve uyuklaması var

Muhabbet Kuşu Kabarması
Muhabbet Kuşu Kabarması
3 yıl önce

Uzun zamandır böyle.

Muhabbet Kuşu Kabarık Durması
Muhabbet Kuşu Kabarık Durması
3 yıl önce

Uzun zamandır böyle.ne yapılmalı?

Murat acun
Murat acun
3 yıl önce

Slm benim kakadum var ishal oldu hangi probiyotiği verebilirim bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler

Gökhan
Gökhan
3 yıl önce

Selamlar iyi geceler worm mix kullanacağım sultan papağanımda ve kullandıktan sonra mutlaka probiyotik kullanmanız lazım diyorlar kullandıktan sonra worm mix 1 2 hafta sonra probiyotik takviyesi yapsam bir şey olurmu ve worm mix kullanırsam probiyotik neden kullanmalıyım bilgi verirseniz çok iyi olur

Ömer Yetim
Yönetici
Ömer Yetim
3 yıl önce
Cevapla  Gökhan

Merhabalar ilaç tedavisine başlamadan önce mutlaka ilk 2 gün vitamin ve probiyotik vermememiz lazım bunun sebebi ise bağırsaklardaki kurtlar dökülmeden önce kurt lavraları(yumurtaları) bırakacaktır. Bu lavralar çıkmaması ilaç tedavisinden sonra tekrar probiyotik vermemizde faydası olacaktır. Daha sonrasında da ayda 2 kez probiyotik worm mix verebilirsiniz.

Mehmet Ali
Mehmet Ali
10 ay önce

Merhabalar kolay gelsin. Yaklaşık 2 aydır Jako papağanım var. Yaklaşık 2 haftadır çok halsiz ve gücünü yitirmiş gözüküyor. Bazen parmağıma geldiğinde ayaklarının ısısından parmağım ısınıyor muhtemelen ateşi çıkıyor. İlk getirdiğimde iştahı gayet iyiydi. Şimdi çok az besleniyor. Şırnak silopide yaşıyorum bırdaki veterinerlere götürdüm çok anlamadıklarını ve ellerinde bu tarz papağanlar için ilaç bulunmadığını söylediler. Konu ile ilgili yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim.