Hastalıklar, Muhabbet Kuşu

Muhabbet Kuşu Neden Ölür?

Muhabbet Kuşu Neden Ölür?

Küçük yapılarıyla ve evlerin bir köşesinde ötmeleriyle insanların oldukça fazla tercih ettikleri muhabbet kuşları, bu özelliklerinin yanında hassas bir yapıya da sahiptir. Bu nedenle, bakımlarını düzenli ve itinalı bir şekilde yapılarak bulundukları ortamın sıcaklığına, hijyenine ve beslenmelerine büyük bir özen göstermek gerekir. Ancak, sayılan tüm bu özelliklere çok büyük önem verilmesine rağmen bazı durumlarda farklı sebeplerden dolayı muhabbet kuşlarında ölüm meydana gelir. Bu nedenle, insanlar muhabbet kuşu neden ölür sorunu oldukça merak ederler. Muhabbet kuşlarının bulundukları ortamları ideal hale getirilmediğinde, üzüntü ile karşılaşabilecek sonuçlara neden olur. Muhabbet kuşlarının sağlıklı beslenmelerini ve hijyenik ortamlarda yaşamaları sağlanmadığı zaman, bu durum onların bağışıklık sistemlerini zayıflatacaktır.

Muhabbet Kuşu Hastalıkları

Muhabbet Kuşu Hastalıkları

Muhabbet kuşlarının sağlıklı koşullar içerisinde yaşamalarını sağlamak ve muhabbet kuşu hastalıklarını engellemek için hem yemlerinin nitelikli seçilmesine, hem de sularının sık sık değiştirilmesine dikkat göstermek gerekir. Bunun yanında, stres ortamına sebep olacak davranışlardan ve ortamlardan uzaklaştırılması sağlanarak ani olarak değişim gösteren havalara maruz kalmalarını engellemek gerekir. Böylelikle, virüs ve bakterilere karşı güçlü hale getirerek, muhabbet kuşunu, ölüme neden olacak hastalıklardan uzak tutulması sağlanır. Tuberculosis, Pasteurelosis, Strestococcosis, Salmonella gibi rahatsızlıklar mikroplardan kaynaklanan muhabbet kuşlarında görülen virüslerdir. Virüsten kaynaklanan Paramyxovirosis virüs hastalığı bulaşarak, muhabbet kuşu ölümlerine sebep olur. Muhabbet kuşlarının hareketlerinde normal olmayan davranışlar yer aldığı zaman, bu davranışların takip edilmesi ve gerekli durumlarda veteriner hekime götürülmesi gerekir.

Muhabbet Kuşu Ne Yerse Ölür?

Muhabbet Kuşlarında Ölüm Belirtileri

Kilo kaybı, durgunluk, sürekli uyuma hali, dengede duramama, ishal, aşırı su tüketimi, sinir sistemleri kontrol edilememesi durumundan kaynaklanan boyun ya da kafa yapılarındaki hareketlerde istemsizce gerçekleştirilmesi gibi durumlar gözlenebilir. Güçsüz bir konuma geldikleri zaman ölüm sürecine daha hızlı yaklaşırlar. Bunun dışında dışkının yeşil renk alması, ateşinin çıkması ve iştahsızlık gibi durumlar da muhabbet kuşlarında ölüm belirtileri olarak gözlenebilir. Bunun yanında ağız içinde veya tüylerinde renk kaybı gözlemleniyorsa ya da açık yaralar beliriyorsa, bu durumda ortaya çıkabilecek olan mikroplardan kaynaklı hastalıkların neticesi olarak ölüm gerçekleşecektir. Karın veya bağırsaklarında şişlikler görülmesi de oldukça olumsuz bir sürece işaret eder.

Muhabbet Kuşlarında Ölüm Belirtileri

Muhabbet Kuşu Ne Yerse Ölür?

Muhabbet kuşu besleyen insanlar, yiyecek konusunda endişeli oldukları için muhabbet kuşu ne yerse ölür sorusunu yöneltirler. Tuz içeren yiyecekler, sodyum zehirlenmesi gibi durumlara neden olabilir. Kuş, normalden fazla olarak su içer ve idrara çıkar. Bu durum da böbrek, kalp tahribatına, depresyona ve daha ciddi durumlara yol açabilir. Şekerli besinler, çikolatalar, sarım, soğan, süt, limon, greyfurt, yaş hurma, soda ve karbonatlı gıdalar, yer fıstığı, alkol, abur cubur gibi yiyecekler, muhabbet kuşlarında çeşitli olumsuz durumlara yol açar. Vücutlarında yaşanan tahribatlar nedeniyle de ölümle sonuçlanan durumlar ortaya çıkar.

Muhabbet Kuşu Yavrusu Neden Ölür?

Muhabbet Kuşu Yavrusu Neden Ölür?

Yavru muhabbet kuşları genellikle birtakım davranışlar sergilemelerinden kaynaklı anne ve baba muhabbet kuşları strese girer ve yavrularını öldürürler. Bunun yanında muhabbet kuşu yavrusu neden ölür sorusu için verilecek diğer bir cevap ise yeterli beslenememedir. Yavruları göz hapsinde tutarak anne ve babalarının ona zarar vermesine engel olunmalıdır. Muhabbet kuşlarında gözlenen belirtiler, ilaç ile tedavi edilebilecek hastalıkların yanında ciddi hastalıklara da sebep olabilir. Bu nedenle eksiksiz olarak tanı konması için veteriner hekime tedavi ettirilmesi gerekir. Bu sayede bir bölümü tedavi edilebilen hastalıkların tedbirini alarak, olumsuz sonuçlara sebep olmasına engel olup olmayacağını veteriner hekime götürülmesi ile daha iyi bir şekilde analiz edilmesi sağlanır.

0 0 oylar
Article Rating
Abone
Bildir
guest

0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları görüntüle