Papağan Fiyatları

Kakariki Papağanı Fiyat

Kakariki Papağanı Fiyat

Evde yalnız kalmak istemeyenler, eğlenceli ve aynı zamanda da konuşabilen bir hayvan sahibi olmak isteyenlerin tercihi olan papağanlar günümüzde farklı tür ve fiyatlarla kişilerin ilgi odağı olmaya devam etmektedir. Dost canlısı ve eğlenceli olan papağanlar farklı özelliklere sahiptir.

Kakariki Papağanı Fiyatları

Satın alırken papağanla ilgilenme süreniz ve ona sunacağınız ortam koşullarının uygun olması çok önemlidir. Kakariki papağanı almak isteyenlerinde dikkat etmesi gereken noktalar vardır. Kakariki papağanı fiyat açısından uygun bir papağan türüdür.

Kakariki Papağan fiyatı

Kakariki Papağanı Özellikleri Nelerdir?

Kakariki papağanının anavatanı Yeni Zelanda olarak bilinir. Görünüş olarak gösterişli bir yapıya sahiptir. Geçmiş dönemlerde nesli tükenmek üzere olan papağanlar arasında yer almıştır. Bu yüzden üremesi çok önemlidir. Yeni Zelanda hükümeti bu türün yok olmaması için bir üreme programı hayata geçirmiş ve başarılı olmuştur.

Kakariki Papağan Fiyat

Günümüzde de özellikle insanlarla olan bağı, ev ortamına uyumu ve görünüşü en çok tercih edilen papağan türlerinin başında gelmesi neden olmaktadır. Kakariki papağanı fiyat seçeneklerinde çok yüksek fiyatlara sahip değildir.

kakariki fiyatları

Kakariki Papağanı Dış Görünümü

Kakariki papağanı dış görünüş olarak diğer evcil papağan türlerine göre daha gösterişlidir. Genel olarak yeşil renkte bulunurlar. Kakariki papağan türlerinde sarı ve kırmızı alınlı türleri bulunmaktadır ancak kırmızı alınlı kakariki papağanları daha yaygındır.

kakariki fiyat

Konuşma yeteneği en az olan papağan türüdür. Genel olarak düşük seviyelerde sesler çıkararak iletişim kurar. İyi ve sıkı bir eğitim ile bazı kelimeleri tekrar edebilme özelliğini kazanabilir. Yaşam süreleri ise 10 yıla kadar dayanır. Her alana yayılma gösterdikleri ve kolay üreyebildikleri için Kakariki papağanı fiyat aralıkları düşüktür ve en çok tercih edilen ev papağanıdır. Kakariki papağan fiyatı 2020-2021 yıllarında 250₺1000₺ arasında değişiklik göstermektedir. Bu aralığın oluşma sebebi ise takım olmaları, yavru alınmış olması, eğitimi, tüyü, bakımı vs. gibi etkenler fiyatı yükseltmektedir.

Kakariki Papağan Fiyatları

Kakariki Papağanı Beslenme Önerileri

Diğer papağan türlerine göre kakariki papağanının beslenme şekli farklıdır. Ağırlıklı olarak meye tüketse de yeşil gıdalarda beslenmesinde kullanmalıdır Tohum takviyesi yapılacak ise burada tahıllı yemler değil muhabbet kuşu yemi tercih edilmelidir.

Kakariki Papağanı Fiyatı

Bunun yanı sıra beslenmede un kurdu da tavsiye edilir. Bu beslenme ile papağanın protein ihtiyacı giderilir. Diğer türlere göre kakariki papağanı daha hassas ve daha kolay rahatsızlanabilir. Bu yüzden her şeyden önce taze su, hijyen ve yemi düzenli olarak sağlanmalıdır.

0 0 oylar
Article Rating
Abone
Bildir
guest

0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları görüntüle